intTypePromotion=1
ADSENSE

Đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh lớp 11 năm 2021-2022 có đáp án - Sở GD&ĐT Bạc Liêu (Thí điểm)

Chia sẻ: _ _ | Ngày: | Loại File: PDF | Số trang:7

10
lượt xem
3
download
 
  Download Vui lòng tải xuống để xem tài liệu đầy đủ

Với Đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh lớp 11 năm 2021-2022 có đáp án - Sở GD&ĐT Bạc Liêu (Thí điểm) dưới đây sẽ giúp các bạn học sinh ôn tập củng cố lại kiến thức và kỹ năng giải bài tập để chuẩn bị cho kỳ thi sắp tới đạt được kết quả mong muốn. Mời các bạn tham khảo.

Chủ đề:
Lưu

Nội dung Text: Đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh lớp 11 năm 2021-2022 có đáp án - Sở GD&ĐT Bạc Liêu (Thí điểm)

  1. SỞ GD-KHCN BẠC LIÊU KIỂM TRA CUỐI KỲ I NĂM HỌC 2021 – 2022 Môn kiểm tra: TIẾNG ANH 11 (thí điểm) ĐỀ CHÍNH THỨC Thời gian làm bài: 45 phút, không kể thời gian giao đề I. PHONETICS (1.0 mark) Câu 1. Pick out the word whose underlined part is pronounced differently from the others: A. filled B. landed C. suited D. needed Câu 2. Pick out the word whose underlined part is pronounced differently from the others: A. apologize B. advance C. arrive D. absence Câu 3. Pick out the word whose position of primary stress differs from the others: A. curfew B. conflict C. control D. homestay Câu 4. Pick out the word whose position of primary stress differs from the others: A. determine B. examine C. reliant D. medicine II. LANGUAGE FOCUS (4.0 marks) Pick out the correct answer that completes each of the following sentences: Câu 5. Sam: “The Smiths have become rich people. What are they looking for?” Judy: “______________they are looking for” A. Happiness is the only thing that is B. It is happiness that C. Happiness that is D. That is happiness that Câu 6. Amie: “You got a lovely watch. Have you just bought it?”
  2. Suzie: “ No. It is the present that my husband _________ me for my birthday yesterday.” A. gave B. has been giving C. give D. is given Câu 7. The ability ______with others is as important as managing on our own. A. cooperate B. to cooperate C. cooperating D. cooperates Câu 8. Are you capable ______the work within an hour? A. to complete B. completing C. of completing D. in completing Câu 9. We really appreciated ________ your advice about further education. A. having B. to have C. to be having D. for having Câu 10. My sister made a determined effort ______a new company. A. to setting up B. to set up C. setting up D. in setting up Câu 11. It is now over seventy years since Lindbergh _____ across the Atlantic. A. has been flying B. flew C. had flown D. has flown Câu 12. You should try to follow the lecture without asking questions unless you ______ something important. A. would miss B. will miss
  3. C. had missed D. have missed Câu 13. When his mum _____, he _______ that, as well as enjoying doing it, he ______ to give something back to the Dorothy House Hospice Care. A. had died / decided / has wanted B. died / has decided / has wanted C. died / decided / wanted D. died / decided / had wanted Câu 14. This drink isn’t beneficial for health. You _____ to drink it too much. A. shouldn’t B. ought to not C. oughtn’t D. can’t Câu 15. There are some apples in the fridge, so you _____ buy them. A. have to B. mustn’t C. should D. don’t have to Câu 16. My car broke down yesterday, so I ______ catch a taxi to the office. A. have to B. had better C. had to D. has to Câu 17. One advantage of living in a/an ______ is to strengthen relationship between young children and adults. A. nuclear family B. nuclear house C. extended family D. extended house Câu 18. She felt unsafe and _______ in love. A. insecure B. secure C. reliable D. truthful
  4. Câu 19. It was essential for him to be financially _______ of his parents, so he decided to find a part-time job. A. dependent B. independent C. dependable D. undependable Câu 20. The lottery winner was willing to spend a considerable sum of money to ______ to charity to help those in need. A. give away B. give in C. give back D. give up III. READING (2.0 marks) Part 1. Choose the best option (A, B, C or D) to complete the passage. (1.0 mark) Many organizations have a (21)_________ need for volunteers. Other high-profile events, such as marathon, require hundreds or thousands of volunteers for a one-time or annual need. The success of such events has a significant economic (22)_________ on the local economy. Thus, there is increasing (23) ________ of the economic importance of volunteers. This, in turn, has elevated the importance of the volunteer manager for such events. This has also increased the need for volunteer management software, email broadcast, texting and other technological tool, allowing the volunteer manager to register and communicate with large numbers of people (24) ____ otherwise have no connection to each other Câu 21. A. continue B. continual C. continuing D. continuously Câu 22. A. benefit B. impact C. role D. attraction Câu 23. A. attention B. cooperation
  5. C. awareness D. improvement Câu 24. A. who B. whom C. which D. whose Part 2. Read the passage and choose the best answer A, B, C or D for each of the following questions. (1.0 mark) The United States has been criticized for its treament of its elderly citizens. Although in many other countries the elderly usually live with their children’s family, many older Americans live alone, without the close companionship of their children. This situation is sometimes blamed on the “selfishness” of the young generation, but a closer look shows that many of the elderly prefer to maintain their independent lives. Research on the situation of the elderly in America has shown that while grandparents are delighted to be visited periodically by their children and grandchildren, they prefer to continue living in the surroundings that they are familiar with. This suggests that children should permit their parents to live alone if they wish to, and should encourage them to maintain close ties to the rest of the family. Another surprising result of the research on the elderly in the United States has been the very positive influence which pets have been found to have on the elderly people that they live with. It has been shown that elderly people who care for small pets, such as cats and dogs, live longer, are healthier, and have better attitudes towards their lives than similar elderly people without these comparisons. Câu 25. Many elderly Americans live ___________. A. without satisfaction. B. by themselves C. a lonely life D. a simple life Câu 26. Many of the elderly Americans want to _________. A. remain with the grandchildren in their houses. B. remove to their sons’ or daughters’ homes. C. keep living in their well-known places and conditions. D. live with their friends in their hometown. Câu 27. The author advises the young people to ________ . A. respect the wishes of their elderly parents. B. keep close ties with the elderly of their own.
  6. C. let the elderly of their families live by themselves. D. permit their elderly relatives to raise some pets. Câu 28. The author’s main thought is that ________. A. the elderly who care for some pets live together. B. the social practice in the USA makes the elderly live alone. C. the elderly people should have better attitudes towards their lives. D. it is a social tradition that the elderly Americans enjoy the self-directing lives. IV. WRITING (3.0 marks) Part 1. Rewrite the following sentences, as being directed. (2.0 mark) Câu 29. It’s not necessary to pay to use the office phone.  You needn’t _____________________________________________________ Câu 30. She met her friend in the park . (using cleft sentence for the underlined part)  It was___________________________________________________________ Câu 31. They last saw him years ago .  It’s years________________________________________________________ Câu 32. It’s hard for me to translate the paragraph.  I find ___________________________________________________________ Part 2. Rearrange the words in each sentence to make the correct one. (1.0 mark) Câu 33. he / impressive / was / at / the / of / twenty / It / that / gained / achievements. / age  ________________________________________________________________ Câu 34. too / speak / was / afraid / dare / to / to / anything./ Everyone  _________________________________________________________________ Câu 35. but / helping / me / truth. / should / don’t / tell / I / mind / the / she / her  _________________________________________________________________ Câu 36. feels / on / the / she / is / not / what / Working / like. / computer  _________________________________________________________________ ______ Hết ______ 1. A 2. D 3. C 4. D 5. B 6. A 7. B 8. C 9. A 10. B 11. B 12. D 13. C 14. C 15. D 16. C 17. C 18. A 19. B 20. A 21. B 22. B 23. C 24. A 25. B 26. C 27. A 28. D
ADSENSE

CÓ THỂ BẠN MUỐN DOWNLOAD

 

Đồng bộ tài khoản
2=>2