intTypePromotion=1

5 Đề thi chọn HSG lớp 9 vòng tỉnh môn tiếng Anh

Chia sẻ: Đệ Nhất Tran | Ngày: | Loại File: DOC | Số trang:37

0
617
lượt xem
72
download

5 Đề thi chọn HSG lớp 9 vòng tỉnh môn tiếng Anh

Mô tả tài liệu
  Download Vui lòng tải xuống để xem tài liệu đầy đủ

5 Đề thi chọn HSG lớp 9 vòng tỉnh môn tiếng Anh dành cho học sinh lớp 9 đang chuẩn bị thi chọn học sinh giỏi, giúp các em phát triển tư duy, năng khiếu môn Anh văn. Chúc các bạn đạt được điểm cao trong kì thi này nhé.

Chủ đề:
Lưu

Nội dung Text: 5 Đề thi chọn HSG lớp 9 vòng tỉnh môn tiếng Anh

  1. SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO KỲ THI CHỌN HSG GIỎI LỚP 9 THCS VÒNG TỈNH ­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­ Môn thi: Tiếng Anh ĐỀ THI CHÍNH THỨC Thời gian làm bài 120 phút ( Đề thi gồm 4 trang) ĐỀ 1 Question I: Choose the word that has the underlined parts pronounced differently  from the others (5p): 1. A. equal B. fashion C. champagne D. match 2. A. economy B. occasion  C. freedom D. logical 3. A. invite B. river C. shrine D. primary 4. A. encourage B. proud C. enough  D. young 5. A. invited B. arrived C.  mentioned D. loved Question II. Choose the words that has a different stress pattern  from the others (5p): 1.A. practical B. designer C. minority   D. occasion 2.A. consist B. fashion C. design D. collect 3.A. enjoyment       B. pagoda            C. collection            D. business 4.A. economical      B. federation      C. itinerary     D. complication 5.A. advertise B. deposit C. candidate D. institute Question III. Choose the word or phrase that best completes each sentence (10p): 1. She speaks Chinese as ______ as I do A. good B. better C. very good D. well 2. Jim is five centimeters ______ than Tom. A. taller B. tallest C. high D. tall 3. The harder she works, the  _______ money she earns A. better B. much C. more D. less 4. Lucy answered the questions _______ than  Sarah. A. intelligent B. more intelligently C. most intelligent D. more  intelligent 5. I knew they were talking about me ______ they stopped when I entered the room. A. because B. so that C. despite D. therefore 6. The librarian told us not ______ reference books out of the library. A. to take B. taking C. take D. took 7. When  I  came to visit her last night , she ______ a bath . A. had B. was having C. were having D. is having 8. He has really worked hard so far, ______ he? A. does B. has C. doesn’t D. hasn’t 9. Nobody liked the film, ______ ? A.  does he  B. doesn’t he C. did they D. didn’t they 10. ______ the students in my class enjoy taking part in social activities. A. Many B. Most C. Most of D. The number of Question IV. Provide the correct form of the words in brackets (10p):
  2. 1. It’s very _______  ( HEALTH ) to live in damp room. 2. I’m not used to ______ (DRIVE ) on the left. 3. He was punished for his ______ (LAZY). 4. We had a very  ______ (ENJOY) evening in Lon don last month 5. I believe you because I know you are ______ (TRUTH). 6. Nam is very _______ (INTEREST) in computer. 7. He drives so _______ (CARE ) that he is sure to have an accident.      8. I am ______ (CONFIDENCE) he will succeed in his chosen career.  9. Ba has a large _______ ( COLLECT ) of foreign stamps. 10. The ______ ( PERFORM ) she gave last night was marvelous. Question V. Choose the underlined word or phrase in each sentence that needs  correcting (10p): 1. She was waiting nervous in the waiting room for the interview.               A      B     C                D  2.  The children  are very boring and they don’t know what to do .              A               B             C          D  3. I haven’t come back to London for my father last visited me.                        A       B  C         D  4. They asked me what did happen last night, but I was unable to tell them.                   A  B        C          D  5. Do you know how getting to the post office from here?                      A         B          C                 D  6. Tom wishes his neighbors don’t make so much noise.                  A       B                      C                  D  7. Mary and Henry always goes out for a meal on their wedding anniversary.                                    A       B         C    D  8. Bill asked me if I was going to visit my aunt the day before.                 A          B             C            D  9. The policeman told her not to driving her car so fast again.                                 A             B     C      D  10.  I will lend you this money if you will promise to pay it back.               A         B         C                D  Question VI : Read the passage and decide which answer A, B, C or D  best fits each  space.(10p)          I live in a small village (1)____ Henfield ­ there are about 500 people here. I love it   because it is (2) ____ and life is slow and easy. You never (3) ____ queue in shops or banks.  The village is clean ­ people (4) ____ it and don’t throw their rubbish in the streets. The air  is also (5) ____ because there’s not much heavy traffic. It’s much more (6) ____ here than in  a city . Everyone knows everyone and (7) ____ someone has problem, there are always  people who can help .There aren’t (8) ____ things I don’t like about Henfield. One thing is  that there’s not much (9) ____ in the evening ­ we haven’t got any cinemas or theaters. 
  3. Another   problem   is   that   people   always   talk   about  (10)   ____  and   everyone   knows   what  everyone else is doing. But I still prefer village life to life in a big city./. 1. A. was B. is C. called D. name 2. A. quietly B. quiet C. noisy D. noisily 3. A. had B. should C. wait D. have to 4. A. look after B. find C. think D. look for 5. A .dirty B. not clean  C. clean D. dizzy 6. A . friendly B. unfriendly C. boring D. uninteresting 7. A .if B. and C. so D. but 8. A. much B. a little C. a few D. many 9. A. doing B. to do C. jobs D. things 10. A. another B. every one  C. each other D. any one Question VII: Read the passage and choose the best answer (5p): Out   in   the   Pacific   Ocean,   3,700   kilometers   from   Los   Angeles,   are   the   islands   of  Hawaii, the fiftieth state of the United States, with its area of 16,700 square kilometers. The first Hawaiians arrived from other Pacific islands sometime around 100 AD. Then  in 1778, Captain Cook visited Hawaii. He put the islands on his maps of the Pacific Ocean.  Then more ships knew Hawaii and began stopping there for supplies. In 1820, a small group of people from the eastern United States came to teach the  Hawaiian people about Christianity. They started farms to grow sugar cane and pineapples.  Because there were not enough people to do all the farm work, farm owners brought in  Asians ­ Chinese, Japanese, and Filipinos.  Later Koreans, Portuguese, and Puerto Ricans also came. More people came from the  US mainland and from other Pacific islands, and Hawaii became an island with traditions  from several countries. People from the various nation groups have married each other, so  today the groups are partly mixed. Hawaiians are very friendly and always welcome visitors. They celebrate traditional  Chinese, Japanese, and Filipino holidays as well as holidays from The United states. Hawaii  is   known   as   the   Aloha   State.   “Aloha”   mean   “hello”,   “goodbye”,   and   “I   love   you”   in  Hawaiian. /. 1. Hawaii is ............... square kilometers in area. A. 3,700           B. 1,820              C. 16,700                 D. 2,500 2. More ships knew Hawaii through .......... and stopped there for supplies. A. Japanese visitors.                                           B. Christopher Columbus. C. Captain  Cook’s maps                                     D. Christians. 3. In the early 19th century, many Asians were taken to Hawaii ............ A. to go fishing                                                B. to be holidaymakers C. to visit attractions                                       D. to do the farm work. 4. Today the various national groups are .............  A. completely mixed                                     B. living in different societies. C. partly mixed                                              D. completely separated. 5. According to the passage, which of the following statements is NOT true?
  4. A. Captain Cook came to Hawaii in 1778.                 B. All Hawaiian people have come from Asia . C. Hawaii is the fiftieth state of the United States. D.  Hawaii is in the Pacific Ocean 3,700 kilometers from Los Angeles./. Question VIII :  A, B, C and D  are 4 sentences which are written using the give words  below. Choose the most appropriate sentence (10p) : 1. It / take / he / two months / get over / his illness. A. It took two months to him to get over his illness. B. It took him two months to get over his illness. C. It took to get over his illness in two months. D. It took two months for his illness to get over. 2. city / destroy / earthquake / 375 / and / again / 551. A. The city destroyed an earthquake in 375 and again in 551. B. The city had destroyed by an earthquake in 375 and again in 551. C. The city was destroyed by an earthquake in 375 and again in 551. D. The city was destroyed in an earthquake from 375 and again in 551. 3.   school   /   subject   /   of/   all   /   the/   prefer/   subjects/   because/   at/   an/   I   /   English/   it/   is/   interesting. A. Of all the subjects at school, I prefer English because it is an interesting subject. B. Of all at school, I prefer the interesting subjects because it is an English subject. C. I prefer it at school because English is an interesting subject of all the subject. D. English is an interesting subject of all the subjects at school because I prefer it. 4. school / I / used / now/ foot / to/ go / but / to/ on / I / no longer. A. I used to go to school but I no longer on foot now. B. I no longer go to school on foot but I used to now. C. No longer I go to school now but I used to on foot. D. I used to go to school on foot but no longer now. 5. I / ask / some boys / where/ go/ but / no one / answer/ me. A. I asked some boys about where going, but no one answered me. B. I asked some boys for where I went but no one answered me. C. I asked some boys where to go, but no one answered me. D. I asked some boys about where going to, but no one answered me Question IX :   Make all the changes and additions necessary to produce from the  following sets of words and phrases that together make a complete paragraph (10p). 1. Bill Gates / born/ 1995/ Washington State . He/ grow up/ rich family. ……………………………………………………………………………………………………………………………………..….. 2. His parents/ send/ he/ private school .There/ he/ meet/ business partner/ Paul Allen. ……………………………………………………………………………………………………………………………………..….. 3. When/ they/ be/ 8th grade, they/ write/ programs/ business/ computers.  ……………………………………………………………………………………………………………………………………..….. 4. 1973/ Gates/ be accepted/ Harvard University. Parents/ happy. ……………………………………………………………………………………………………………………………………..…..
  5. 5. Two years later/ Gates/ drop out/ of Harvard/ work/ computer program/ his friend  Allen. ……………………………………………………………………………………………………………………………………..….. ……………………………………………………………………………………………………………………………………..….. 6. 1975 / they/ create / company/ Microsoft/ sell/ their product. ……………………………………………………………………………………………………………………………………..….. 7. A few years later/ Microsoft/ become/ giant company. ……………………………………………………………………………………………………………………………………..….. 8. By 1990/ Gates/ the youngest/ billionaire/ the United States/ age of 34 . ……………………………………………………………………………………………………………………………………..….. 9. He/ achieve/ success/ a lot of hard work . He/ be/ “ King of  Software ” ……………………………………………………………………………………………………………………………………..….. 10. By 1997, he/ the richest/ man/ United States. ……………………………………………………………………………………………………………………………………..….. Question X: Complete the second sentence in such a way that it is almost the same as  the first (10p): 1. The last time I saw him was in 1995.      I haven’t .................................................................................................................  2. We couldn’t drive because of the fog. The fog prevented ..................................... .............................................................  3. How long is it since they bought the house?  When ....................................................... ............................................................. ?  4. It was such a boring film that she fell asleep. The film was so .......................................... ............................................................. 5. The furniture was so expensive that I didn’t buy it . The furniture was too ..................................... ........................................................ 6.  She knows a lot more about it than I do . I don’t know ....................................................................... ..................................... 7. Unless he phones immediately he won’t get any information. If ..................................................................................... ......................................... 8. “I’m sorry I didn’t phone you earlier ” Jane said to you Jane apologized...................................................................... ..................................       9. "You'd better do morning exercise, Minh", said I.          I advised ................................................................................. ................................. 10. “ Would you like to go with me to the market , Mai ? ”­  Ha said   Ha invited ....................................................................... ........................................ Question XI: Last summer you had a holiday by the sea. Write a passage (100 ­ 120  words) about your  holiday. The following questions may help you (10p):  - When and where did you go ? - Who did you go with ? - How did you go there ? - What did you do there?
  6. - How did you feel afterwards? ……………………………………………………………………………………………………………………………………..….. ……………………………………………………………………………………………………………………………………..….. ……………………………………………………………………………………………………………………………………..….. ……………………………………………………………………………………………………………………………………..….. ……………………………………………………………………………………………………………………………………..….. ……………………………………………………………………………………………………………………………………..….. ……………………………………………………………………………………………………………………………………..….. ……………………………………………………………………………………………………………………………………..….. ……………………………………………………………………………………………………………………………………..….. ……………………………………………………………………………………………………………………………………..….. ……………………………………………………………………………………………………………………………………..….. ……………………………………………………………………………………………………………………………………..….. ……………………………………………………………………………………………………………………………………..….. ……………………………………………………………………………………………………………………………………..….. ……………………………………………………………………………………………………………………………………..….. ……………………………………………………………………………………………………………………………………..….. ……………………………………………………………………………………………………………………………………..….. ­­­­­­­­­­­ The End ­­­­­­­­­­­­­­
  7. Key  Question I : 5 points (1p for each correct answer)      1. A       2. C     3. B     4. B      5. A Question II : 5 points (1p for each correct answer)      1.  A      2. B     3. D      4. C      5. B  Question III : 10 points (1p for each correct answer)      1. D      2. A     3. C     4. B     5. A     6. A     7. B     8. D       9.C    10. C Question IV : 10 points (1p for each correct answer)      1. unhealthy 2. driving  3. laziness 4. enjoyable   5. truthful    6. interested   7. carelessly     8. confident        9. collection    10. performance . Question V : 10 points (1p for each correct answer)      1. B    2. B     3. C     4.  B     5.  B       6. C     7.  B    8.D    9. B     10. D Question VI : 10 points (1p for each correct answer)     1. C       2. B     3. D     4. A     5. C      6. A      7. A      8. D      9. B     10. C  Question VII : 5 points (1p for each correct answer)      1/ C    2/ C       3/ D       4/ C         5/ B  Question VIII : 5 points (1p for each correct answer)      1/ B     2/ C       3/ A      4/ D        5/ C  Question IX : 10 points (1p for each correct answer) 1. Bill Gates was born in 1955 in Washington State. He grew up in a rich family. 2.   His parents sent him to a private school. There he met his business partner, Paul  Allen.  3. When   they   were   in   the   eighth   grade,   they   were   writing   programs   for   business  computers  4. In 1973, Gates was accepted at Harvard University. His parents were happy.  5. Two years later, Gates dropped out of Harvard to work on a computer program with  his friend Allen. 6.  In 1975, they created a company called Microsoft to sell their product. 7. A few years latter Microsoft became a giant company.  8. By 1990, Gates was the youngest billionaire of the United States at the age of thirty ­  four,  9. He achieved his success with a lot of hard work. He was the “ King of  Software ”.  10.By  1997, he was the richest man in the United States. Question X : 10 points (1p for each correct sentence: 0,5p for correct verb tense, 0,5p for  the rest) 1. I haven’t seen him since 1995. 2. The fog prevented us from driving. 3. When did they buy the house ? 4. The film was so boring that she fell asleep. 5. The furniture was too expensive for me to buy.
  8. 6. I don’t know as much about it as she does. 7. If he doesn’t phone immediately, he won’t get any information. 8. Jane apologized for not phoning me earlier. 9. I advised him/ Minh to do morning exercise . 10. Ha invited Mai to go with her to the market. Question XI :10 points (1p for each correct answer). 1. Content: 6 points: Cover all suggested ideas and add some more ideas ­ 1 point for mentioning idea 1,2,3,5 //  2 points  for idea : 4 2. Language : ­ 4 points  : ­ 2 points for correct grammar (tense, prep, articles....)                                ­ 2 points  for vocabulary (wide range of vocabulary, spelling/ use  suitable connectives........)   TOTAL: 90 points ================
  9. SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO KỲ THI CHỌN HSG GIỎI LỚP 9 THCS VÒNG TỈNH ­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­ Môn thi: Tiếng Anh ĐỀ THI CHÍNH THỨC Thời gian làm bài 120 phút ( Đề thi gồm 06  trang) ĐỀ 2 I. LISTENING:   (2ms) Part 1: Listen to people giving their addresses. Complete the missing information.  (1ms)     1. ........................ Cumberland Avenue.    2. ....................... University Drive, flat...............    3. .......................Wellington Street.    4. .......................Grant Street.    5. ......................Judd Street, flat.................... Your answer: 1. ………… 2. ………… 3. ………… 4. ………… 5. ………… Part 2: Listen and complete the dialouge: (1ms)      Sylvia: There’s so much to do today. What do you (1) ........ to do? Roy: Well, I’ll clean the bathroom, if you like. Sylvia: OK, and I’ll take out (2)............... What about the shopping? Roy: Oh, I’ll go shopping. I tell you what, I’ll clean the car and then go shopping.  Sylvia: Right. I’ll (3).......... the carpet, then. But I need to clean the fridge. Roy: Oh, leave the fridge. (4)................. Sylvia: Ok, but I'll clean the windows. Roy: All right, and I’ll put the (5)............ away when I get back. Sylvia:  Fine. I’m going to leave the sheets. I’ll iron them later. Your answer:    1. ………… 2. ………… 3. ………… 4. …………5. ………… II. READING:          (12ms) Part 1: Choose the best answer: (2ms)  1. I was just ……to go out when you telephoned 
  10. A. around B. about C. thinking D. planned 2. Peter: “ I enjoy listening to pop music.” Maria: “………..” A. I’m,too B. I don’t C. Neither do I D. So am I 3. Do you know the house…………which she lives with her grandmother? A. in B. to C. by D. with 4. I………thirty cigarettes a day, but now I have cut down to ten. A. am smoking B. am used to smoke C. get used to smoke D. used to smoke 5. Please shut the gate …….the dog won’t get out. A. in order for B. in order to C. so as to D. so that 6. One ……of their new house is that it has no garden.  A. pity B. dislike C. complaint D. disadvantage  7. Two other ……in his argument for his country independence are worth a mention.  A. notices B. points C. effects D. reports 8. I could probadly………out the answer if I had a pencil, some paper and a calculator. A. think B. study C. hand D. work 9.   This   is   a   big   decision   to   make.   Think   it…….before   you   give   me   your   final   word  tomorrow.  A. over B. upon C. carefully D. on 10. The soldier was punished for ……to obey his commanding officer’s order.  A. refusing B. regretting C. objecting  D. resisting Part 2: Give the correct form of the words in the brackets. There is an example for  you: (2ms)   . Ex: She is a good .......... of  English. (teach) ; teach → teacher 1.We are waiting for the..................... of his plane. (arrive) 2. Untill the situation has settled down, it is........to travel to that country. (advise) 3. They’re going to.........the town with more trees and parks. (beautiful) 4. I’d like a nice ..........orange. (juice) 5. An.... should be good at maths. (account) 6. Scientists have made .........tests on the new drugs. (compare) 7. China is one of the world’s leading........... of rice. (produce) 8. We are spending too much. We must.......... (economy) 9. She was accused of .................the financial accounts. (false) 10. She......... stood in the way of the escaping robbers. (courage)
  11. Part 3: There are 11 mistakes in the following passage. Find and correct them. There is  an example for you:( 2ms ):          Ex: looks → look            Sally Ride, American’s first spacewoman, doesn’t  looks  very different from a lot of  other American professional women. She is attracting  with curly brown hair, dark brown  eyes,   and   a   bright   smile.   She   like  to   dress   simply:   she   wears   comfortable   but   colorful  clothes, like much people from California. But in 1983 Sally Ride became America's first  woman astronaut. She was one of the five astronaut on the space shuttle Challenger, which  completed a successful six­days voyage in space in June 1983. What makes a woman want  to go in space?      Sally Ride grows up in Los Angeles, California. Her father is a professor at Santa Monica  College, and his mother is housewife. At Westlake High School for girls, she was both an  excellent student but  a tennis player.Today she still looks like a sportswoman. She is 1.6  meters tall, weighs 52 kilos, and very fit.While  she was till a student, she became a very  successful   tennis   player.   She   thought   on  becoming   a   professional   sportswoman   but   she  decided to continue with her studies at college, and later at university. Your answer: 1. ………… 2. ………… 3. ………… 4. ………… 5. ………… 6. ………… 7. ………… 8. ………… 9. ………… 10. ………… Part 4: Supply the correct form of the verbs in the brackets: (2ms)  1.What a shame! I’d rather you (not/dismiss)……….. like that.  2.   When   I   noticed  the   blank   stare  he   (give)……….me,   I   (realize)………   that  he   didn’t  understand me. 3. Would you be so kind as (switch off)………….. the lights when leaving?  4. It’s imperative that the wildlife program ( broadcast)……… 5. The President (deliver)……… a speech, but in the end he (change)………..his mind. 6. I’m sorry I wasn’t in when you came round. I would like (see)……… you.  7. I can’t understand why he (be)……… so selfish. He isn’t usually like that.  8. Just inside the outer later of the earth's atmosphere (be)...............the elements necessary to  protect it from ultraviolet rays, extreme temperatures, and threatening foreign substances.  9. I hope you don’t mind my mentioning this but some rumours (circulate)………… about  your engagement to banker 10. I didn’t see anyone but I (watch)……………  Part 5: Read the text below and then decide which word best fits each space: ( 2ms )       Do you want to take part in the battle to save the world’s wildlife? Animal Watch is the  book   which   will   (1)..........you   in   the   fight   for   survival   that   (2)............many   of   our  endangered animals and show how they struggle on the edge of extinction. As you enjoy the 
  12. book’s 250 pages and over 150 colour photographs, you will have the (3).........of knowing  that part of your purchase money is being used to help animals (4)........ From the comfort of  your armchair, you will be able to observe the world’s animals close­up and explore their  habitats. You will also discover the terrible results of human (5)............... for land, flesh and  skins.     Animal Watch is packed with fascinating facts. Did you know that polar bears cover their  black noses with their (6)...........so they can hunt their prey in the snow without being seen,  for example?  Or that for each orang­utan which is captured, one has to die?     This superb (7).......... has so (8)............ Britain's leading wildlife charity that it has been  chosen as Book of the Year, a title awarded to books which are considered to have made a  major contribution to wildlife conservation. You will find Animal Watch at a special low  (9).........price at all good bookshops, but hurry while (10)............. last.  1. A. combine B. involve C. bring D. lead  2. A. meets B. opposes C. forces D. faces  3. A. satisfaction B. enjoyment C. virtue D. value  4. A. preserve B. conserve C. revive D. survive  5. A. greed B. interest C. care D. concern  6. A. feet B. claws C. paws D. toes  7. A. publicity B. periodical C. publication  D. reference.  8. A. imposed B. impressed C. persuaded D. admired  9. A. beginning B. preparatory C. original D. introductory 10. A. stores B. stocks C. goods D. funds        Part 6: Read the following passage and choose the correct answers: (2ms)      Over a period of time, many habitats change with respect to the types of plants and  animals that live there. This change is known as succession.     Succession occurs because plants and animals cause a change in the environment in which  they live. The first weeds and grasses that appear on a bare field, for example, change the  environment by shielding the soil from the direct sunlight. As these plants spread, the  ground surface becomes cooler and moisture than it was originally. Thus, the environment at  the ground surface has been changed. The new surface conditions favor the sprouting of  shrubs. As shrubs grow, they kill the grasses by preventing light from reaching them and  also build up the soil in the area. In addition, they attract animals that also enhance the soil.  Pine seedlings soon take hold and as they grow, they in turn shade out the shrubs. They are  not able to shade out oak and hickory seedlings, however, they have found the forest floor  suitable. These seedlings grow into large trees that eventually shade out the pines.  ( hickory  (n): cây hồ đ ào, oak (n): c ây sồi, shrub (n): cây bụi ) 1. What is the best title of this passage? 
  13. A. The importance of weeds and grasses. B. How environmental habitats change C. The success of oak and hickory.      D. Animal and plant habitat. 2. Which is the correct order of plant succession in the example in the passage? A. Weeds, pine, shrubs, oak. B. Oak, pines, shrubs, weeds. C. Weeds, shrubs, pines, oak. D. Shrubs, weeds, pines, oaks. 3. According to the passage, how do weeds and grasses affect the soil? A. They make it cooler and wetter. B. They attract animals to it. C. They spread seeds on it.  D. They add nutrients to it. 4. It can be inferred from the passage that. A. oak and hictoky trees grow taller than pines B. weeds and grasses prefer cold climate. C. pines and grasses can exist together D. birds discourage the growth of shrubs  5. Which of the following is a stage of succession as described in the passage? A. A forest cut down to build an airport  B. A flood washing away a crop of wheat. C. wildflowers growing in an unused parking lot D. Animals being tamed by children. 6. Which of the following encourages the life of animals? A. large trees B. pine seedlings C. grasses D. shrubs. 7. The word ' originally ' is closest in meaning to A. specially B. at the first source C. in the first place D. for a short time 8. The word ' sprouting ' is closest in meaning to  A. blossoming B. starting to grow C. flourishing D. nourishing 9. The word ' shielding ' can be replaced by A. protecting B. hiding C. exposing D. changing 10. A. Compared to pines, hickories are A. higher B. shorter C. as high D. more suitable for the forest floor.   III. WRITING:     (6ms) Part 1: Rewrite the sentences so that it has the same meaning as the sentence printed  before it: (3ms) 1. Although it was very noisy, we continued to study our lessons. Despite........................................................................................................  2. If you missed the programme you couldn't really understand their intension. Unless........................................................................................................ 3. Tom didn't begin to read until he was eight. 
  14. It was not untill..... ........................................................................................................ 4. He has such big feet that he has difficulty finding shoes to fit him. His feet........................................................................................................ 5. I have never read this book before. It’s the first time ........................................................................................................ 6. The performance had hardly begun when the lights went out. Scarcely........................................................................................................ 7. No one cleans the kitchen for us everyday We don’t have (don’t get)..................................................................................... 8. It was a big difficulty to get into work this morning.  Getting..... ........................................................................................................ 9. As he grew older, he became more and more forgetful. The.... ........................................................................................................  10. What a pity you failed in your driving test. I wish........................................................................................................ Part 2: Use the suggested words to write full sentences: (3ms)  1. Don't foget / keep / touch / us .......................................................................................................................... 2. How many / hour / week / you / spend / watch TV  / ? /. .......................................................................................................................... 3. If / I / be / you / I / take part / these / cultural / activity. .......................................................................................................................... 4. It / be / national holiday / yesterday / so / my friends / I / go / picnic. .......................................................................................................................... 5. It / take / us / half / hour / get / picnic site / motorbike. .......................................................................................................................... 6. I / would like / congratulate / you / pass / your  exam.  ………………………………………………………………………………. 7. They / as / fast / your cars. ……………………………………………………………………………….. 8. Good evening / ladies / gentlemen. / Thank you / come. ………………………………………………………………………………... 9. What / population / Viet Nam / ? / ………………………………………………………………………………… 10. We / suggest / learn / ten / word / heart / every day. …………………………………………………………………………………. ­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­THE END­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­
  15. (Thí sinh làm bài trên đề thi)
  16. HƯỚNG DẪN CHẤM ĐỀ THI KHẢO SÁT HỌC SINH GIỎI VÒNG 1 NĂM HỌC: 2009­ 2010 MÔN THI: TIẾNG ANH THỜI GIAN : 120phút (không kể thời gian phát đề) I. LISTENING:     2 điểm    Part 1: 1 điểm                  ( 0.2 x 5 ) 1. …313 2. …615,… 19.. 3. …59…… 4. …109…… 5. …206,…15… Part 2: 1 điểm                  ( 0.2 x 5 ) 1. want 2. the rubbish 3. vacuum 4. Clean it next week 5. groceries II. READING:          (12 điểm) Part 1: 2 điểm                  ( 0.2 x 10 ) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 B B A D D D B D A A Part 2: 2 điểm                  ( 0.2 x 10 ) 1. arrival 2. inadvisable 3. beautify 4. juicy  5.  accountant  6. comparative 7. producers 8. economize 9. falsifying 10. courageously  Part 3: 2 điểm                  ( 0.2 x 10 ) 1. attracting → attractive 2.  like → likes 3. much → many 4. astronaut → astronauts 5. days →  day  6. grows → grew 7. his → her 8. but → and 9. while → when 10. on → of/about  Part 4: 2 điểm                  ( 0.2 x 10 ) 1. hadn’t been dismissed 2. was giving, realized 3. to switch off 4. (Should) be broadcast 5. was to have delivered/was to deliver, changed  6. to have seen 7. is being 8. are 9. have been circulating  10. was being watched  Part 5: 2 điểm                  ( 0.2 x 10 ) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 B D A D A C C B D B Part 6: 2 điểm                  ( 0.2 x 10 ) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 B C A A C D C B B A III. WRITING:     (6 điểm) Part 1: 3 điểm                  ( 0.3 x 10 ) 1. Despite …the great noise, we continued to study our lessons …
  17. 2. Unless.....you saw the programme you couldn’t understand their intension. 3. It was not untill.....Tom was eight that he began to read 4. His feet.........are so big that he has difficulty finding shoes to fit him. 5. It’s the first time ......I have read this book… 6. Scarcely........had the performance begun when the light went out. 7. We don’t have (don’t get) the kitchen cleaned everyday. 8. Getting.....into work this morning was a big difficult.. 9. The....older he grew, the more forgetful he became. 10. I wish.......you hadn’t failed in your driving test.. Part 2: 3 điểm                  ( 0.3 x 10 ) 1. Don't foget to keep in touch with us. 2. How many hours a week do you spend watching TV ?  3. If I were you, I would take part in these cultural activities. 4. It was a national holiday yesterday, so my friends and I went on/for picnic. 5. It took us half an hour to get to the picnic site by motorbike. 6. I  would like to congratulate you on passing your exam.  7. They are as fast as your cars. 8. Good evening ladies and gentlemen. Thank you for coming 9. What‘s the population of Viet Nam ?  10. We suggest(ed) learning ten words by heart every day. ­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­THE END­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­
  18. SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO KỲ THI CHỌN HSG GIỎI LỚP 9 THCS VÒNG TỈNH ­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­ Môn thi: Tiếng Anh ĐỀ THI CHÍNH THỨC Thời gian làm bài 120 phút ( Đề thi gồm 4 trang) ĐỀ 3 I. Chọn từ đúng điền vào chỗ trống để hoàn thành các câu sau đây. ( 10 điểm) 1. Nobody was injured in the accident, …….? a. was there b. was he c. were they d. wasn’t it 2. My bag’s gone. I’ve been …… a. stolen b. robbed c. kidnapped d. thieved 3. This door needs ……… a. painted b. painting c. to paint d. paint 4. Tim has ……….friends than Jack a. many b. less c. most d. fewer 5. Everyone in the world …………..to live a happy life a. wants b. want c. is wanting d. are wanting 6. Our roof is leaking. We must get it ……… a. fix b. fixed c. fixing d. fixer 7. Will you ………….me your pen for my exam this afternoon? a. lend b. borrow c. allow d. permit 8. He took the wrong book …………mistake a. of  b. with c. by d. on 9. ……………she plays piano! a. How well b. How good c. What good d. How 10. No sooner ………….the game started last night than the rain began to fall a. was b. did c. has d. had II. Cho dạng đúng của động từ trong ngoặc (10 điểm) 1. He has worked hard all the week, but today he (have) a good time at home. 2. There  (be) a lot of changes since computers were invented  
  19. 3. Nam (watch) TV while his friends were making cakes yesterday morning. 4. If we (not protect) the environment, our planet will be badly polluted.  5. When I came to school, everybody (be) there. 6. She gets used to (take) to the zoo on weekends 7.  I suggest (use) public buses.  8. You always (complain) about my cooking. 9. He wishes that he (work) harder but it’s too late now. 10. Nobody would listen to the stories  ( tell) by him so many times. III. Cho dạng đúng của từ trong ngoặc. (10 điểm) 1.I am ...............sorry for the delay.                                                       (extreme) 2. He has great................in God.                                                            (believe) 3.In ...........to that, my bike tires were flat.           (add) 4. An ...........man has stolen all our money.                                           (know) 5. She divorced him because of his .................to the children.               (kind) 6. The book was so................that I couldn't finish it.                             (bore) 7. He is so sad because the film ended .................                                (happy) 8. It is usually forbidden to destroy..............buildings.                         (history) 9. Women nowadays have more ...........to participate in social activities. (free)  10. Every pupil was very ...............about the holiday.                            (excite) IV. Viết lại câu sao cho nghĩa không đổi. (10 điểm) 1. It isn't necessary to finish the work today. You don't ................................................................................................... 2. Hai finally managed to get a job. Hai finally succeeded................................................................................... 3. What's the weight of your suitcase?  How ...........................................................................................................? 4. I have never read such a romantic story. This is ...................................................................................................... 5.People speak English in Australia. English……………………………… 6.”Do you speak any other language, Lan?” the teacher asked The teacher asked……………………………………. 7. She can meet him if he arrives before eleven. So............................................................................................................... 8. Although he had a good salary, he was unhappy in his job. In spite....................................................................................................... 9. I'm sorry that I didn't finish my homework last night. I wish........................................................................................................ 10. Reading scientific books is one of my interests. I'm............................................................................................................... V.Dùng các từ gợi ý viết thành câu hoàn chỉnh ( 20 điểm). 1. His house / large / than / mine
  20. ……………………………………………………………………………………………………………………………………………….. 2. My father / be / used to / get / early / the morning ……………………………………………………………………………………………………………………………………………….. 3. I / wish / it / not rain / today ……………………………………………………………………………………………………………………………………………….. 4. It / difficult / learn English / without / good dictionary ……………………………………………………………………………………………………………………………………………….. 5. When / I / arrive / the students / already gone / class ……………………………………………………………………………………………………………………………………………….. 6. They / warn  / us / not / sleep / without / mosquito nets ……………………………………………………………………………………………………………………………………………….. 7. This/ be / best / movie / I / ever / see ……………………………………………………………………………………………………………………………………………….. 8. Boxing / too / dangerous / her / play, / it ?  ……………………………………………………………………………………………………………………………………………….. 9. If I / younger / learn / drive / car.  10. It / difficult / prevent / people / park here.  ……………………………………………………………………………………………………………………………………………….. VI.Đọc kỹ đoạn văn sau rồi điền một từ thích hợp vào chỗ trống(10 điểm) Environmental pollution is a term that refers to all the way ….(1)..which man pollutes  his ..(2)…… . Man dirties the air …(3) ………gases and smoke, poisons the ..(4)…… with  chemicals and other substances, and damage the ….(5) ..with too many fertilizers and  pestisides. …..(6)…….also pollutes his surroundings ..(7)…. various other ways. For  example, people…(8)….natural beaty by scattering junk and litter on the land and ...(9) ……..the water. They operate the machines and motor vehicles and …(10)….the air with  disturbing noise. VII. Đọc đoạn văn sau đó khoanh tròn đáp án đúng. (10 điểm) A lot of children are picky eaters. For example, they don't like meat, they don’t want any  vegetables, and they only want ice cream. Some people never change. Mary is a good  example. She’s an adult now, but she’s still a picky eater. She says, “I only eat foods I like.”  Mary loves fruit, and she eats some fruit every day, but she doesn’t eat any vegetables.  “Don’t even show me lettuce or carrots!” she says. What does she like? “Pizza is my favorite  food. I eat pizza at least five times a week. I have it with green peppers and onions, so I eat  some vegetables!” What are her other favorite foods? She likes chocolate. She usually has  some chocolate several times during the day. Does Mary plan to change her eating habits?  “Not if I have a choice,” she says. “So don’t offer me any salad, OK?”  1. The best title of the passage is ………......... A. Children's food.  B. Picky eaters. C. Children's eating habits D. Children's favorite foods 2. According to the passage, Mary dislikes ………........ most. A. pizza B. vegetables C. fruit D. meat

CÓ THỂ BẠN MUỐN DOWNLOAD

 

Đồng bộ tài khoản