intTypePromotion=1

Đề kiểm tra 1 tiết môn Tiếng Anh 12

Chia sẻ: Thanh Cong | Ngày: | Loại File: PDF | Số trang:16

0
243
lượt xem
12
download

Đề kiểm tra 1 tiết môn Tiếng Anh 12

Mô tả tài liệu
  Download Vui lòng tải xuống để xem tài liệu đầy đủ

Bạn đang gặp khó khăn trước kì kiểm tra 1 tiết môn Tiếng Anh sắp tới và bạn không biết làm sao để đạt được điểm số như mong muốn. Hãy tham khảo đề kiểm tra 1 tiết môn Tiếng Anh lớp 12 sẽ giúp các bạn nhận ra các dạng bài tập khác nhau và cách giải của nó. Chúc các bạn làm thi tốt.

Chủ đề:
Lưu

Nội dung Text: Đề kiểm tra 1 tiết môn Tiếng Anh 12

  1. TRƯỜNG THPT PHAN THANH GIẢN TỔ NGOẠI NGỮ ĐỀ KIỂM TRA MÔN TIẾNG ANH KHỐI 12 – LẦN 2 NĂM HỌC 201 - 2011 Thời gian 45 phút ( Đề kiểm tra gồm có 40 câu) MÃ ĐỀ 546 I. Mark the letter A, B, C or to indicate the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest. 1. A. relate B. express C. prepare D. pressure 2. A. amazing B. vacancy C. state D. campus 3. A. clothes B. watches C. languages D. boxes II. Mark the letter A, B, C or to indicate the word that has the stress differently from that of the other words. 4. A. application B. mathematics C. university D. secondary 5. A. engineering B. interviewer C. sociology D. education III. Choose the best answer among (A, B, C or D ) that best completes each sentence or best substitutes the underlined word(s). 6. __________ instructed me how to make a good preparation for a job interview. A. John Robbins I spoke to by telephone, B. John Robbins, that I spoke to by telephone, C. John Robbins to that I spoke by telephone D. John Robbins, whom I spoke to by telephone, 7. The National Curriculum is ________ by the government and must be followed in all state schools. A. setting B. sets C. set D. to set 8. Mr. Baker: “Why didn’t you water the pot plants?” Tom: “________________” A. Thank you for your help. B. I’m sorry, Dad. C. I’m glad you like it D. I’m very proud of you. 9. What do I have to bring __________ me to the interview? A. with B. upon C. in D. along 10. What __________ if you __________ in my situation? A. would you do/ were B. had you done/ would have been C. will you do/are D. would have done/ were 11. In Viet Nam, the children start school __________ the age __________ six. A. at/ in B. in/ of C. at/ of D. from/ of 12. Preparing for the job interview can be __________ when you are called for the first time. A. stressful B. wonderful C. interesting D. cheerful 13. Hellen: "Congratulations! You got the job" - Jame " __________ " A. You are welcome. B. I'm sorry. C. What a pity! D. Thanks. 14. We’d have sent you a Christmas card if we _____________your address. A. have B. had C. have had D. had had 15. Most of the people who were injured in the crash recovered quickly. A. to injure B. being injured C. injured D. injuring 16. Two most important factors to help you get a job are qualifications and ______________ . A. impression B. politeness C. attention D. experience 17. If we ______________ the train at 8 a.m yesterday, we ______________ in Hai Phong now. A. had taken / would have arrived B. were taking / will arrive C. took / arrived D. had taken / would arrive 18. Last Sunday, I made friend with engineers ________________ have become my best mates. Mã đề 564 Trang 1
  2. A. many of who B. all of that C. many of whom D. whom 19. Is that the man __________ is going to Viet Nam? A. the son of whom B. that’s son C. whose son D. the son of who 20. If more chemicals are released into the water, plants and animals __________ . A. will kill B. will be killed C. would die D. would be died 21. “Those eggs of different colors are very artistic.” “Yes, they __________ in Russia” A. were painted B. were paint C. were painting D. painted 22. Can you please tell me some information that __________ to the job? A. indicates B. expresses C. interests D. relates 23. When being interviewed, you should concentrate on what the interviewer is saying or asking you. A. pay attention to B. be interested in C. be related to D. express interest to 24. A: “Would you like some more tea?” B: “_____________.” A. Yes, please B. Here you are C. It doesn’t matter D. I’m OK IV. Mark the letter A, B, C or D to indicate the sentences which is closest in meaning to the given one. 25. The wild animals which are living in National Parks are protected carefully. A .The wild animals living in National Parks are protected carefully. B. The wild animals lived in National Parks are protected carefully. C. The wild animals live in National Parks are protected carefully. D. The wild animals to live in National Parks are protected carefully. 26. They spend much money on playing games on line. A. Much money was spent on playing games on line. B. Much money has been spent on playing games on line. C. Much money is being spent on playing games on line. D. Much money is spent on playing games on line. 27. The woman over there is a doctor. I can’t remember her name well. A. The woman over there, that I can’t remember name well is a doctor. B. The woman over there, whose name I can’t remember well, is a doctor. C. The woman over there, whom I can remember her name well, is a doctor. D. The woman, whose name I can’t remember well, over there is a doctor. 28. Because he didn’t obey his parents’ advice, he got into the trouble. A. If he had obeyed his parents’ advice, he wouldn’t have got into the trouble. B. If he obeyed his parents’ advice, he wouldn’t get into the trouble. C. If he had obeyed his parents’ advice, he would have got into the trouble. D. If he didn’t obey his parents’ advice, he wouldn’t get into the trouble. V. Mark the letter A, B, C or D to show the underlined part that needs correction. 29. That’s the young man whom we met him at the bus-stop last week, isn’t it? A B C D 30. Viet Nam exports a lot of rice growing mainly in the south of the country. A B C D 31. If you had the chance to meet famous writers, what do you ask them? A B C D 32. The academic school year generally is begun at the beginning of September. A B C D VI. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the questions from 33 to 36 Education is not an end, but a means to an end. In other words, we do not educate children only for the purpose of educating them. Our purpose is to fit them for life. Mã đề 564 Trang 2
  3. In some modern countries it has, for some time, been fashionable to think that by free education for all – whether rich or poor, clever or stupid – one can solve all the problems of society and build a perfect nation. But we can already see that free education for all is not enough, we find in such countries a large number of people with university degree; they refuse to do what they think “low” work; and, in fact, work with hands is thought to be dirty and shameful in such countries. But we have only to think a moment to understand that the work of a completely uneducated farmer is far more important than that of a professor; we can live without education, but we die if we have no food. If no one cleaned our streets and took the rubbish away from our house, we should get terrible diseases in your towns. In fact, when we say that all of us must be educated to fit us for life, it means that we must be educated in such a way that, firstly, each of us can do whatever work suited to our brains and ability and, secondly, that we can realize that all jobs are necessary to society, and that is very bad to be ashamed of one’s work. Only such a type of education can be considered valuable to society. 33. The writer wants to prove that _____________. A. our society needs all kinds of jobs. B. our society needs free education for all C. a farmer is more important than a professor D. people with high education refuse to do what they think “low” work 34. According to the passage _____________. A. work with hands is dirty and shameful B. work with hands is low work C. work with hands is the most important D. we can’t regard work with hands as low work 35. The purpose of education is _____________. A. to choose a system of education B. to prepare children mainly for their future work C. to let everyone receive education fit for him D. to build a perfect world 36. The passage tells us about _____________ of education. A. the means B. the system C. the value D. the type Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct word for each of the blanks from 37 to 40. Here are the tips that help succeed in your job interview: Always arrive early. If you do not know ______(37)_____the organization is located, call for exact directions in advance. Leave some extra time for any traffic, parking, or ______(38)____events. If you are running late, call right away and let someone know. The best time to arrive is approximately 5-10 minutes early. Give ____(39)____ the time to read your résumé on more time, to catch your breath, and to be ready for the interview. Once you are at the office, treat everyone you encounter with respect. Be ______(40) ______ to everyone as soon as you walk into the door. 37. A. why B. when C. where D. that 38. A. expected B. unexpected C. unexpectedly D. expectedly 39. A. you B. your C. yours D. yourself 40. A. pleasant B. disappointed C. excited D. serious Mã đề 564 Trang 3
  4. TRƯỜNG THPT PHAN THANH GIẢN ĐỀ KIỂM TRA MÔN TIẾNG ANH – KHỐI 12 TỔ NGOẠI NGỮ THỜI GIAN : 45 PHÚT ( KHÔNG KỂ THỜI GIAN PHÁT ĐỀ) Họ và tên ……………………… (Đề kiểm tra gồm 40 câu trắc nghiệm, có 04 trang) Lớp 12….. QUESTIONS READING COMPREHENSION: Read the passage carefully and then do the task below. On the subject of reading, Francis Bacon, who lived at about the same time as Shakespeare, wrote these words, “ Some books are to be tasted, others to be swallowed, and some few to be chewed and digested.” This good advice shows how it is possible to read different types of books in different ways. For example, you might pick up a travel book and read a few pages before going to sleep. It is enough to dip into it and read bits here and there. In a word, this is “tasting”. Some stories are for “swallowing”. Imagine that you have found a good story, and, what is even more inportant, the time to enjoy it. You might be on holiday, or on a long train journey. If it is a good book, you might say, “It’s so good I can’t put it down.” But not all stories belong to this class. Reviewers sometimes describe books as “hard-to-put-down”, or “hard-to-pick-up-again”. Other books are for reading slowly and carefully. If it is a book on a subject that you are interested in, you will want to “chew and digest it”. That does not mean reading it too slowly. When you pick up a book for the first time, check that it is not too difficult. Do not start a book unless you can see from the first few pages that it is one you can easily read and understand. Some people think that as more and more people have television in their homes, fewer and fewer people will buy books to read. Why read when television can bring you all the information and stories with colour, picture and action? But, in fact, television has not killed reading. Today, more books of every kind are sold than ever before. Books are still a cheap way to get information and entertainment, and you can keep a book forever and read it many times. Books in the home are a wonderful source of knowledge and pleasure. Choose the answer that best fits the following sentences. 1) There are more than…………..ways of reading mentioned in the passage. A) 2 B) 4 C) 3 D) 5 2) You might “swallow” a book when you find a good story and………… A) have reasons for reading B) want to reduce boredom C) are motivated entirely by self-interest D) are free enough to get pleasure from it 3) The phrase “killed reading” in the passage mostly means ………………. A) made reading die B) damaged reading totally C) destroyed reading completely D) replaced reading altogether 4) Which of the following is true according to the passage? A) Television prevents many people from reading. B) Reading brings us stress-free living. C) Television is described as an inexpensive entertainment. D) Today, more and more people are interested in book buying. 5) The best title for the passage is……………………………….. A) Books: ways of reading and their advantages B) Reading books: an art and a science C) Ways to strengthen our reading culture D) Books: how to set reading goals and encourage reading Mã đề 234 1
  5. Choose the correct word to fill in each numbered blank of the following paragraph. It is difficult to know how many elephants once lived in the continent, but there may have been at least 3-5 million elephants (6)……….. Africa in the early part of the twentieth century. People have always hunted elephants for meat, hides, and ivory. As the human population ( 7)…………….and weapons became more advanced, elephants were under great (8 )……….. In the late 1970s and early 1980s there was a huge decline in the number of elephants due to the increase in poaching. It is estimated that there are now about 500,000 elephants and they are living in a small number of countries. A ban was given on all international trade in ivory in 1989, and many governments started to give poachers severe (9 )………… Thanks to such timely actions, some elephant populations, especially those in Southern Africa, have recovered over the last decade. (10 )…………, numerous threats remain for Africa’s elephants. 6) A) from B) at C) on D) in 7) A) raised B) enlarged C) decreased D) increased 8) A) threaten B) threat C) threatened D) to threat 9) A) laws B) punishments C) threat D) danger 10) A) However B) Therefore C) Yet D) But LANGUAGE PRACTICE 11) Choose the answer that best completes the incomplete sentence. The quieter where you read is, the easier it is to read. ……………, good concentration makes it easier to read in an uncomfortable reading environment. A) But B) So C) Therefore D) However 12) Choose the answer that best substitutes the underlined part. We can possibly meet that deadline although the examination has drawn near. A) We should B) We may C) We can D) We must 13) Choose the answer that best completes the incomplete sentence. Must we be very careful when handling……………..in our school laboratory? A) chemists B) chemistry C) chemicals D) chemically 14) Choose the answer that best completes the incomplete sentence. The traffic lights have changed to red,……………..we ……………..get across. A) but – mustn’t B) so- needn’t C) so- aren’t allowed to D) therefore – mustn’t 15) Choose the answer that best completes the incomplete sentences. …………………….is the act of preventing something from being lost, wasted, damaged or destroyed. A) Conservation B) Habitat C) Extinction D) Biodiversity 16) Choose the word whose primary stress is placed differently from that of the others. A ) benefit B) medicine C) chemical D) identify 17) Choose the answer that best completes the incomplete sentence. ------------- is the natural environment in which a particular type of plant or animal normally lives. A. Habitat B. Biodiversity C. Existence D. Conservation 18) Choose the answer that best completes the incomplete sentence. Jane: What is the………………of the book you’re reading? John: It’s “THE OLD MAN AND THE SEA”. A) topic B) title C) author D) theme 19) Choose the answer that best completes the incomplete sentence. You ………… take photographs in here. It's forbidden. A) shouldn’t B) can’t C) needn’t D) mustn’t 20) Choose the word whose primary stress is placed differently from that of the others. A) swallow B) wildlife C) digest(v) D) desert (n) 21) Choose the answer that best completes the incomplete sentence. Ann: What is the average ………………of the tiger? Mã đề 234 2
  6. Ivan: About 1.4 to 2.8 m. A) high B) weight C) weigh D) height 22) Choose the answer that best completes the incomplete sentence. These birds are in danger of becoming ……………….as their forest home disappears. A) dead B) extinct C) rare D) endangered 23) Choose the possible measure that should be taken to solve the following problem. Projects to save endangered species do not have sufficient funds. A) The government should appeal to the public for funds to protect endangered animals. B) There is a shortage of funds for projects to save endangered species. C) Governments have enacted laws to protect wildlife from being hurt. D) Projects to save endangered species have been cancelled because of lack of funds. 24) Identify the one underlined word or phrase that must be changed to make the sentence correct. Jim gave me a letter to post, so I mustn’t to forget to post it. A B C D 25) Choose the word whose primary stress is placed differently from that of the others. A) destruction B) commercial C) primary D) establish 26) Choose the word that has the underlined part pronounced differently from that of the others. A) habitat B) survive C) spinifex D) biologist 27) Identify the one underlined word or phrase that must be changed to make the sentence correct. She is not still good for English; therefore, she can’t be the best student in the class. A B C D 28) Identify the one underlined word or phrase that must be changed to make the sentence correct. The machine must be careful cleaned every time it is used. A B C D 29) Identify the one underlined word or phrase that must be changed to make the sentence correct. We couldn’t find our poor teacher anywhere, so she buried herself in the country to write a great book. A B C D 30) Choose the answer that best completes the incomplete sentence. Books ………....introduce you to things you …………… never know. A) should – can B) must- can C) can – may D) have to – can 31) Choose the answer that expresses the same idea as the original one. You should give us the information now. A) The information should be given to us now. B) The information should be giving to us now. C) We should give you the information now. D) We should give the information now. 32) Choose the best way of continuing after the sentence, “My nephew is an artist.” A) Another picture may be painted. B) He may paint another picture. C) Another picture may be painted by him. D) Another picture must be painted. 33) Choose the answer that best completes the incomplete sentence. Tom: ……………………………….? Mary: He is brave, intelligent and generous. A) What does your close friend like? B) Is your close friend brave, intelligent and generous? C) What does your close friend look like? D) What is your close friend like? 34) Choose the word that has the underlined part pronounced differently from that of the others. A) reserve B) forest C) explore D) empty 35) Choose the answer that expresses the same idea as the original one. Nobody can solve the mystery. A) The mystery can be solved by anyone. B) The mystery can solved by nobody. C) The mystery can’t be solved. D) The mystery cannot been solved. Mã đề 234 3
  7. 36) Choose the answer that best completes the incomplete sentences. Many deserts are covered by …………. A) soil B) trees C) plants D) sand 37) Choose the answer that best completes the incomplete sentence. You ……….come to the meeting if you're too busy. A) mustn’t B) shouldn’t C) cannot D) needn't 37) Choose the answer that best completes the incomplete sentence. We’ve got plenty of time; therefore, we …………..hurry. A) need B) mustn’t C) needn’t D) must 39) Choose the word that has the underlined part pronounced differently from that of the others. A) describe B) pleasure C) species D) conserve 40) Choose the best sentence that can be built from the cues given. There /be/number/ measures/taken/ protect/ danger/animals// A) There are a number of measures should be taken to protect endangered animals. B) There are a number of measures that should be taken to protect endangered animals. C) There are a number of measures to be taken protect endangered animals. D) There are a number of measures that should take to protect endangered animals. THE END OF THE TEST ĐÁP ÁN ĐỀ 234 1) A 11) D 21) D 31) A 2) D 12) B 22) B 32) B 3) D 13) C 23)A 33) D 4) D 14) C 24) C 34) D 5) A 15)A 25) C 35) C 6) D 16) D 26) A 36) D 7) D 17) A 27) A 37)D 8) B 18) B 28) B 38) C 9) B 19) D 29) B 39) B 10) A 20) C 30) C 40)B Mã đề 234 4
  8. BÀI TẬP ÔN THI KIỂM TRA 1 TIẾT LỚP 12 – LẦN 1 PHONETICS: 1. A. invited B. attended C. celebrated D. displayed 2. A. removed B. washed C. hoped D. missed 3. A. knocked B. naked C. stopped D. called 4. A. looked B. laughed C. moved D. stepped 5. A. wanted B. parked C. stopped D. watched 6. A. miles B. words C. accidents D. names 7. A. sports B. plays C. house holds D. minds 8. A. makes B. views C. reads D. decides 9. A. albums B. tanks C. shops D. plants 10. A. gets B. loves C. sings D. buys VERB TENSES 1. This is the first time she …………here. A. have been B. am C. was D. has been 2. My friend arrived after I ………………..for her about half an hour. A. have waited B. had been waiting C. was waiting D. have been waiting 3. …………………to rain before you woke up this morning? A. Did it begin B. has it begin C. Had it begun D. Would it begin 4. Ask her to come and see me when she………. A. finishes B. finished C. has finished D. finish 5. Columbus…………….America more than 400 years ago. A. discovered B. has discovered C. had discovered D. was discovered 6. He fell down when he…………….towards the church. A. run B. runs C. was running D. had run 7. We…………….there when our father died. A. was still living B. lived still C. still lived D. were still living 8. I………..in the room now. A. am being B. was being C. have been being D. am 9. I …………………..to New York three times this years. A. have been B. was C. were D. had been 10. I’ll come and see you before I ………….for America. A. leave B. will leave C. have left D. left 11. John…………..a book when I saw him. A. is reading B. read C. was reading D. reading 12. Almost everyone…………….for home by the time we arrived. A. leave B. left C. leaves D. had left 13. By the age of 26, he …………………..the famous scientist. A. is B. was C. be D. been 14. He ………………………..the two famous novels since 1999. A. wrote B. writes C. has written D. had written 15. While her husband was in the army, Maria ………….to him three times a week. A. was writing B. wrote C. was written D. had written 16. I had never played badminton before. This is the first time I …………………. A. try B. tried C. have tried D. am trying 17. Since………………I have heard nothing from him. A. he had left B. he left C. he has left D. he was left 18. “Did you meet Ann here at the university?” “no, we …………when I started college.” A. have already met B. had already met C. had already meet D. had already been 19. “What did you do last night?” “I watched T.V, practiced the violin, and……my homework.” A. made B. do C. did D. done 20. My sister……………….for you since yesterday. A. is looking B. was looking C. has been looking D. looked 21. The train……………………half an hour ago. A. has been leaving B. left C. has left D. had left 22. We………………….Doris since last Sunday. A. don’t see B. haven’t seen C. didn’t see D. hadn’t seen 23. When I last saw him, he………..in London. A. has lived B. is living C. was living D. has been living 24. After I …………………..lunch, I looked for my bag. A. had B. had had C. have had D. have has 25. John…………………English for two years. A. will have learned B. will learn C. has learned D. would learn 26. The man got out of the car ……………..round to the back and opened the boot. A. walking B. walked C. walks D. walk 27. Henry…………….into the restaurant when the writer was having dinner. A. was going B. went C. has gone D. go 1
  9. 28. He will take the dog out for a walk as soon as he………………..dinner. A. finish B. finishes C. will finish D. shall have finished 29. I shall be glad when he ………………… A. had gone B. went C. has gone D. goes 30. I …………….to buy some thing for my family. A. wants B. want C. to want D. wanting 31. Pasteur ………………………in the 19th century. A. was living B. lived C. had lived D. has lived 32. Since 1980, scientists in the world………………..a lot of thing to fight against AIDS. A. have done B. are doing C. did D. had done 33. At present, they ……………….with the medicines to cure this terrible disease. A. have experimented B. will experiment C. are experimenting D. experiment 34. Our government……a system of private schools in a near future. A. was developing B. has developed C. would develop D. is gong to develop 35. ………..to rain before you woke up this morning. A. Did it begin B. has it begun C. had it begun D. will it begin 36. My child saw an elephant this morning but he……………..one before. A. had never seen B. has never seen C. never sees D. never had seen 37. I ………….in Nha Trang before I moved to Quang Nam. A. have been living B. have lived C. had lived D. had been living 38. The bird……………three eggs last week. A. lay B. laid C. led D. laying 39. When we ………………..the beautiful sights, they called for us. A. were visiting B. visited C. visit D. visits 40. The weather………………..fine so far this week. A. is B. has been C. was D. had been 41. She is tired now. She …………………for a long time. A. has been learning B. has learned C. learns D. learned 42. She has been studying engineer …………………………………. A. in five years B. since 5 years C. 5 years ago D. for five years 43. They will have gone home before you ……………to meet them. A. came B. come C. will come D. are coming 44. We………………..waiting for her half an hour before she came. A. have been B. will be C. will have been D. had been 45. Michael Jackson ………………………on T.V for a long time. A. isn’t appearing B. hasn’t appeared C. won’t have appeared D. hadn’t appeared 46. She will go abroad as soon as she……………….this English course. A. has completed B. will complete C. will have completed D. completed 47. I …………….that novel at least twice. A. have read B. read C. reads D. have been reading 48. By next July my parents ………………..in California for ten years. A. will live B. will have been living C. lives D. lived 49. Dang Thai Son…..........the piano since he was a child. A. practiced B. has practiced C. had practiced D. practices CÂU TƯƠNG ĐƯƠNG VỀ THÌ * Finish each of the following sentences in such away that it means exactly the same as the sentence printed. 1. I haven’t eaten this kind of food before.  This is the first……………………… 2. What a pity you failed your driving test.  I wish………………………………….. 3. I haven’t been to Britol for 3 years.  The last time…………………………. 4. How long is it since they bought the house?  When…………………………….. 5. John has not had his hair cut for over six months.  It is……………………………………. 6. The water was so cold that the children couldn’t swim in it.  The water was not………………………….. 7. I started work for the company a year ago.  I’ve been………………………….. 8. I last saw him when I was a student.  I haven’t……………………………………….. 9. James spoke to his lawyer before signing the contract.  James didn’t……………………………… 10. They travelled across India, and then flew on to Japan.  After……………………………………………. 2
  10. 11. Robert and Catherine have been married for 4 years.  It’s four years…………………………………. 12. I have not been to an Indian restaurant for ages. It is ages………………………………………………………………………………………….. 13. How long have Helen and Robert been married? When ……………………………………………………………………………………………. 14. When you phoned me, it was my lunchtime. When …………………………………………………………………………………………… 15. I have not had a Chinese meal for 4 years. The last time …………………………………………………………………………………….. 16. David went home before we arrived. When …………………………………………………………………………………………… 17. I have only recently started wearing glasses. I did not…………………………………………………………………………………………. 18. Jack left the office before I arrived there. When ……………………………………………………………………………………………. 19. During my dinner, the phone rang. While …………………………………………………………………………………………. 20. I have not been to the cinema for 2 months. I last …………………………………………………………………………………………….. 21. This is my first visit to Japan. This is the first time……………………………………………………………………………… EXERCISES OF REPORTED SPEECH * Complete the following sentences without changing their meanings: 1. The doctor said to me, “You should lose weight.” The doctor advised me .................................................................. 2. Mary said, “Let’s go to a movie.” Mary suggested ............................................................................. 3. “I didn’t break the windows”, Bill said. Bill denied .................................................................................... 4. “You told a lie, Tom”, she said. She accused Tom .......................................................................... 5. “I can’t go to your birthday party next Saturday evening, Jack”, said Mary. Mary apologized for....................................................................... 6. “I won’t help you with your homework. Never ! ” Jane said to me. Jane refused .................................................................................. 7. Joe said, “Please come to my party.” Joe invited ..................................................................................... 8. Mr. Gray said, “Don’t play in the street.” Mr. Gray warned the children not .................................................. 9. “Would you like to come on a picnic with us? They invited ................................................................................. 10. “Please don’t tell anybody what happened.” He asked ....................................................................................... 11. “If you don’t give me a pay rise. I’ll resign.” She threatened .............................................................................. 12. “I’ll finish the work by the end of this week.” John promised .............................................................................. 13. “You ought to take a break, Andrew.” She advised ................................................................................... 14. “Don’t forget to go to the supermarket after work.” They reminded .............................................................................. 15. “Why don’t we sing a few songs?” He suggested…………………………………………… 16. She told me, “ I am going to the party with my mother”. She told me………………………………………………. 17. They said, “ We have plenty of time to do our work”. 18. He said, “ This is the book you have been looking for”. He said…………………………………………………… 19. When did they tell you that? They wanted to know…………………………………….. 20. Have you seen the new film? 3
  11. They wanted to know…………………………………….. 21. Don’t put your elbow on the table. She told…………………………………………………….. 22. Write your name clearly on the top. He asked……………………………………………………. 23. Don’t wipe your dirty fingers on my clothes. He ordered…………………………………………………… 24. Wait here under the tree until the rain stops. He asked……………………………………………………. 25. Come and see me whenever you have a few hours to spare. She told…………………………………………………….. * Choose the best reported form of each sentence given below. 1. “ Don’t call me after 9 p.m, please”, the manager said. A. The manager said that we didn’t call him after 9p.m. B. The manager advised me to not call him after 9p.m. C. The manager told his secretary not to call him after 9p.m. D. The manager aked his men not to call him after 9 p.m, please. 2. The dean said, “ Send me a report after you have finished your volunteer work!” A. The dean ordered his students to send him a report after they have finished their volunteer work. B. The dean ordered his students to send him a report after they had finished their volunteer work. C. The dean told his students to send him a report after you have finished your volunteer work. D. The dean begged his students to send him a report after they have finished their volunteer work. 3. “ Sorry because I didn’t reply you soon”, my pen pal said. A. My pen pal said sorry because he didn’t reply to me soon. B. My pen pal replied that he was sorry not to write you soon. C. My pen pal suggested not replying to me soon because he was sorry. D. My pen pal apologized to me for not replying to me soon. 4. Mother said, “ I wouldn’t do that silly thing if I were you.” A. My mother advised me not to do that silly thing. B. My mother said that she wouldn’t do that silly thing if she were you. C. My mother suggested me not doing that silly thing if I were you. D. My mother told me not to do that silly thing if she were me. 5. “ Let’s go to the zoo now”, our friends said. A. Our friends suggested going to the zoo then. B. Our friends invited us to go to the zoo now. C. Our friends insited us to go to the zoo then. D. Our friends obliged us to go to the zoo now. SỰ HÒA HỢP GIỬA CHỦ NGỮ VÀ ĐỘNG TỪ Subject and verb agreement Choose the correct word 1) Three weeks ____ not enough holiday. A. are B. were C. was D. been 2) Each of you ____ a share in the work. A. having B. has C. to have D. have 3) Ten pounds ____ too much to pay A. is B. being C. are D. were 4) A number of students ____ volunteered to the job. A. have B. has C. to have D. having 5) Linguistics ____ out the ways in which languages work. A. find B. finding C. to find D. finds 6) The news ____ interesting. A. are B. is C. be D. were 7) The Philippines ____ of more than 7,000 islands. A. consist B. consisting C. consisted D. consists 8) Statistics ____ a branch of mathematics. A. being B. were C. is D. are 9) Physics ____ to understand the mysteries of the physical world. A. seeking B. seeks C. to seek D. seek 10) The United Nations ____ its head quarters in New York city. A. have B. having C. has D. to have 11) Fifty minutes ____ the maximum length of time allotted for the exam. A. are B. is C. were D. be 12) One of my neighbours ____ curious about other people’s private life. A. being B. were C. is D. been 13) Seven months ____ a long time for me to wait. A. being B. were C. are D. is 14) A lot of restaurants ____ open at night. A. are B. is C. was D. be 4
  12. 15) Tom doesn’t agree but the rest of us ____. A. does B. done C. do D. doing 16) Most people ____ with my attitude. A. agrees B. has agreed C. agreeing D. agree 17) A lot of her furniture in her room ____ new. A. are B. be C. were D. is 18) There ____ a few flowers in this garden last summer. A. being B. were C. are D. is 19) There ____ lots of snow in the garden. A. has lived B. is living C. lived D. had lived 20) Most of us ____ the same about the war. A. feel B. feels C. feeling D. has felt 21) A large number of reporters ____ at the meeting yesterday. A. being B. were C. are D. is 22) Much progress ____ been made in recent years. A. have B. has C. having D. to have 23) Some foods ____ him ill. A. to make B. making C. makes D. make 24) Collecting old coins and paper notes ____ one of my hobbies. A. being B. were C. are D. is 25) A number of workers ____ asked for a rise since last month. A. have B. has C. having D. to have 26) The number of pupils getting poor marks since the beginning of the semester ____appalling. A. to be B. have been C. are D. is 27) Five thousand pounds ____ stolen in the robbery last night. A. being B. were C. are D. was 28) His silence ____ he agrees with us. A. means B. mean C. meaning D. to mean 29) Mr. Thomson with his wife and his three children ____ abroad. A. to be B. have been C. are D. is 30) One of the girls who __ working in this department__ my niece. A. is/being B. is/is C. is/are D. was/were 31) There ____ only a few people at the meeting last night. A. been B. were C. are D. was 32) The English ____ to drink tea. A. likes B. to like C. like D. has liked 33) Everybody ____ trying to do their best at present. A. to be B. have been C. are D. is 34) Both of the girls ____ pretty, but neither of them is intelligent. A. to be B. has been C. are D. is 35) Jim as well as I ____ always busy doing English homework. A. am B. has been C. are D. is 36) The study of languages ____ very interesting. A. is B. were C. are D. to be 37) Neither Daisy nor I ____ glad to do that. A. am B. has been C. are D. is 38) That you take a computer course ____ very necessary. A. am B. have been C. are D. is 39) I don’t remember where and when I ____ her. A. meet B. had met C. met D. have met 40) They ____ to know each other for more than ten years. A. get B. got C. have got D. had got 41) ____ you ____ that film yet? A. Do/see B. Have/seen C. Did/see D. Had/seen 42) I ____ the film with my friends last week. A. watched B. watch C. have watched D. had watched 43) He ____ up at five every morning. A. is getting B. got C. gets D. was getting 44) ____ she ____ in Hue at the moment? A. Does/live B. Is/living C. Did/live D. Was/living 45) He usually ____ her at weekend but now he ____ in bed because of his severe illness. A. visits/stays B. visits/staying C. visited/stays D. visits/is staying CÂU GIAO TIẾP 1.A: “More coffee ? Anybody ?” B: “………………….” A.I don’t agree.I’m afraid” B.I’d love to C.Yes,please D.It’s right.i think 5
  13. 2.A: “ Do you like the weather here ?” B: “ I wish it…………………” A.doesn’t rain B.didn’t rain C.won’t rain D.hadn’t rained 3.A: “ Oh,I’m really sorry” B: “…………………” A.It was a pleasure B.that’s all right C.Thanks D.yes, why? 4.A: “ What’s your hobby,Hoa? B: “…………………….” A.Well, I like collecting stamps B.Oh, with computers C.Well,I want stamps D.Oh,on the phone 5. A: “You look nice today .I like your new hairstyle” B: “………………………” A.It’s nice of you to say so B.Shall I? Thanks C.Oh, Well done D.I feel interesting to hear that 6. A: “ A motorbike knocked Ted down.” B: “ ……………………” A.what is it now? B.Poor Ted! C.How terrific! D.What a motorbike! 7. A: “ I have bought you a toy.Happy birthday to you!” B: “…………………” A.The same to you B.have a nice day! C.What a pity! D.What a lovely toy ! thanks 8.A “………………” B: “Oh, It’s great” A.How is the English competition ? B.Would you like the English competition? C.What do you like about the English competition? D.What do you think of the English competition ? 9. “ Peter : “ Do you feel like going to the cinema this everning ?” Mary: “……………………………” A.I don’t agree.I’m afraid B.You’re welcome C.That would be great D.I feel very bored 10.Laura: “ What a lovely house you have “ Mary: “……………….” A.Of course not, It’s not costly B.Thank you .Hope you will drop in C.I think so D.No problem 11. A : “ Has an announcement been made about the eight o’clock flight to Paris ?” B: “……………….” A.Yes,it’s was B.Sorry,I don’t C.I don’t think that D.Not yet 12.A: “Would you mind lending me your bike?” B: “…………………….” A. Yes.Here it is B.Not at all C.Yes,let’s D.Great 13.A: “…………….detective stories?” B: “In my opinion,they are very good for teenagers” A.How about B.Are you fond of C.What do you think about D.What do people feel about? 14.Hellen : “ Congratulations !” Jane : “…………….” A.What a pity B.Thank you C.I’m sorry D.You are welcome 15.Linda : “ Excuse me ! Where ‘s the post office ?” Maria: “…………………..” A.It’s over there B.I’m afraid not C.Don’t worry D.Yes, I think so 16.Tom: “ How did you get there ?” John: “ ………………” A.Is it far from here ? B.I came here by train C.I came here last night D.The train is so crowded 17.Hellen: “ Where do you come from? Ann: “…………………..” A.In New york B.yes, I have just come here C.I’m living in Newyork D.I come from Newyork 18.Alice : “ What shall we do this everning?” Carol: “………………….” A.Let’s go out for dinner B.No problem C.Thank you D.Not at all 19.Mary: “Whose bike is that?” Tom :”…………….” A.No, It’s over there B.It’s Jane C.It’s just outside D.It’s Jane’s 20.Peter : “ How do you go to school?” Mary: “…………………” A.I go there early B.Everyday,Except Sunday C.I don’t think so D.I go there by bus 21.Hellen: “ Where are you living now ?” Peter : “………………..” A.I come from Hanoi B.Yes,I have just come here C.In Hanoi D.I’m Living in Hanoi 22.A: “ Bye” B: “…………..” A.See you lately B.Thank you C.Meet you again D.See you later 6
  14. SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO ĐỒNG THÁP ĐỀ KIỂM TRA TIẾNG ANH KHỐI 12 -HKII Trường THPT Nguyễn Trãi Thời gian:45 phút (không kể thời gian phát đề) (40 câu trắc nghiệm) Mã đề 102 Họ, tên học sinh:.......................................................................... Lớp:............................................................................... I/ Ngữ Âm: Khoanh tròn một từ mà phần gạch chân có cách phát âm khác với những từ còn lại: Câu 1: A. laughed B. stamped C. booked D. contented Câu 2: A. days B. points C. books D. proofs Câu 3: A. wallet B. swallow C. allow D. wallow  Khoanh tròn một từ mà có trọng âm chính nhấn vào âm tiết có vị trí khác với những từ còn lại: Câu 4: A. poisonous B. hummock C. devotion D. rainfall Câu 5: A. derive B. reserve C. leopard D. survive II/ Từ Vựng và Ngữ Pháp: Chọn câu trả lời đúng nhất để hoàn thành câu sau: Câu 6: Nobody can solve the mystery. The mystery___________. A. can being solved B. can’t be solve C. can’t be solved D. can be solved Câu 7: I could have taken a taxi if ___________ it took you so long to make up. A. I knew B. I know C. I had known D. I would have known Câu 8: Tom said that __________________the day before. A. Ann has bought a new car. B. Ann will buy a new car C. Ann buys a new car D. Ann had bought a new car Câu 9: In the Western parts of the desert, there is a network of short ______, mostly less than 10 metres high. A. routes B. hills C. slopes D. dunes Câu 10: The house has_______________ after the fire. A. be to rebuilt B. to rebuild C. to be rebuilt D. rebuilt Câu 11: The water was cold________I didn’t go swimming. A. because B. so C. although D. though Câu 12: The Simson Desert was named _______the President of the South Australian Branch of the Royal Geographical Society of Australia. A. for B. to C. after D. as Câu 13: A lot of things ____________ at the same time. A. must been done B. must be done C. must do D. must have done Câu 14: The food didn’t look appetizing,________many people started eating. A. though B. therefore C. however D. but Câu 15: Things __________ greatly since Faraday __________ the generator. A. changed / invented B. have changed / has invited C. have changed / invented D. changed / has invented Câu 16: I understand your point of view._________I don’t agree with it. A. Although B. Because C. But D. However Câu 17: A house can ……….. easily . A. be draw B. to be drawn C. being drawn D. be drawn Câu 18: Many species are threatened in the wild due to habitat _________ by man. A. conservation B. destruction C. construction D. preservation Trang 1/3 - Mã đề thi 209
  15. Câu 19: The Red List has been introduced to raise people’s awareness ______conservation need. A. at B. of C. for D. on Câu 20: John gave me a letter to post.I__________remember to post it. A. have B. ought C. has to D. must Câu 21: Francis Bacon wrote these words, “Some books are to be tasted, others to be swallowed, and some few to be chewed and _________.” A. digested B. ground C. blended D. absorbed ’ Câu 22: “We ve got plenty of time. We ____________ . A. needn’t hurry B. mustn’ t hurry C. need to hurry D. must hurry III/Tìm Lỗi:  Chọn từ(cụm từ) cần phải sửa trong câu sau:------------- Câu 23: The café was crowded, so we found a table. A B C D Câu 24: The boy took his dog for a walk after he has finished his homework. A B C D Câu 25: If I were in your position, I would have changed the job. A B C D Câu 26: Zoonoses are diseases that can transmitted to human beings by animals. A B C D IV/Viết:  Chọn câu trả lời thích hợp trong số A, B ,C hoặc D sau cho câu không đổi nghĩa. Câu 27: The teacher should buy the supplies for this class. A. The supplies should buy this class for the teacher B. The supplies should buy the teacher for this class C. The supplies should be bought for this class by the teacher D. The supplies should be bought for the teacher by this class Câu 28: “I have something to show you”, Hoa said to Nam. A. Hoa told Nam she had something to show him. B. Hoa told Nam she had something to show you. C. Hoa told Nam she has something to show you. D. Hoa told Nam she had had something to show him. Câu 29: Even though they were late, they didn’t hurry. A. Because of being late, they were in a hurry. B. Despite being late, they didn’t hurry. C. They were in a hurry because they were late. D. In spite that they were late, they didn’t hurry. Câu 30: Larry didn’t buy the shirt because she didn’t have enough money. A. If Larry had had enough money, she would have bought the shirt. B. If Larry hadn’t had enough money, she wouldn’t have bought the shirt. C. If Larry had enough money, she would have bought the shirt. D. If Larry had had enough money, she would buy the shirt. V/Bài đọc: Đọc kĩ đoạn văn sau và chọn phương án đúng (A hoặc B, C, D) cho mỗi ô trống từ 31 đến 35 Some stories are for “(31) _____”.Imagine that you have found a good story, and, what is even more important, the time(32)_______it.You might be on holiday, or on a long train journey.If it is a good book, you might say, “It’s so (33)______ I can’t put it down.” But not all stories belong(34)______this class. (35)_______sometimes describe books as “hard-to-put-down” , “hard-to-pick-up-again”. Câu 31: A. to swallow B. swallowing C. swallowed D. swallow Câu 32: A. enjoy B. enjoyed C. to enjoy D. enjoying Câu 33: A. difficult B. good C. bad D. hard Câu 34: A. in B. to C. with D. on Câu 35: A. Reviewers B. Researchers C. Professors D. Readers Trang 2/3 - Mã đề thi 209
  16. Đọc kỹ đoạn văn sau và chọn phương án đúng (A hoặc B, C, D) cho mỗi câu từ 36 đến 40 Sahara desert is the largest one in the world.It is in northern Africa.It extends from the Atlantic Ocean eastward past the Red Sea to Iraq.The desert lies largely in Morocco,Algeria,Tunisia, Libya, Egypt, Mauritania, Mali, Niger and Sudan.Its total area is more than 9,065,000 sq km.It’s 1,610 km wide and about 5,150 km long from east to west.The land is arid and the climate is dry.It’s very hot in summer and very cold in winter.There’re few oases in the desert.There is sandy land and large dunes of sand.Tableland’s average elevation from 400 to 500 m.There are few forms of animal and vegetable life.The main trees are cactus, the date palm, and a form of acacia.Its main animals are gazelle, antelope, fox,jackal and camel. Câu 36: Sahara desert is in_________. A. Africa B. Australia C. America D. Asia Câu 37: The desert lies largely in________countries. A. 9 B. 6 C. 7 D. 8 Câu 38: Its total area is over______________sq km. A. 9,506,000 B. 9,056,000 C. 9,605,000 D. 9,065,000 Câu 39: The land and the climate are__________. A. dry and rainy B. arid and dry C. arid and wet D. wet and dry Câu 40: Which animals live in the Sahara desert according to the passage ? A. antelope,camel and hourse B. gazelle,fox and camel C. fox,elephant and jackal D. gazelle ,camel and cat ----------------------------------------------- ----------- HẾT ---------- Trang 3/3 - Mã đề thi 209
ADSENSE
ADSENSE

CÓ THỂ BẠN MUỐN DOWNLOAD

 

Đồng bộ tài khoản
2=>2