intTypePromotion=1
ADSENSE

Đề thi giữa học kì 2 môn Tiếng Anh lớp 11 năm 2020-2021 có đáp án - Trường THPT Thị Xã Quảng Trị

Chia sẻ: Hoamaudon | Ngày: | Loại File: PDF | Số trang:6

8
lượt xem
0
download
 
  Download Vui lòng tải xuống để xem tài liệu đầy đủ

Với mong muốn giúp các bạn đạt kết quả cao trong kì thi, TaiLieu.VN đã sưu tầm và chọn lọc gửi đến các bạn Đề thi giữa học kì 2 môn Tiếng Anh lớp 11 năm 2020-2021 có đáp án - Trường THPT Thị Xã Quảng Trị. Mời các bạn cùng tham khảo!

Chủ đề:
Lưu

Nội dung Text: Đề thi giữa học kì 2 môn Tiếng Anh lớp 11 năm 2020-2021 có đáp án - Trường THPT Thị Xã Quảng Trị

  1. Quang Tri Town High School THE SECOND MID-TERM TEST MARK Full name: ……………………….. Subject: English 11 Class: 11…… Time allotted: 35 minutes Code: TA11/001 I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest. (0.5pt) 1. A. relic B. recycle C. species D, scenic 2. A. diversity B. mosaic C. consult D. craftsman II. Choose the word which is stressed differently from the rest. 0.5pt) 3. A. college B. grotto C. shortage D. intact 4. A. coordinator B. industrial C. ecological D. acknowledge III. Choose the best answer to complete sentences. (3.5 pts) 5. - "Can I have a quick look at your lecture notes?" - " _______________________” A. Of course not today. B. So far, so good! C. No, I don't think so. D. Sorry, I'm using them myself. 6. I____________ the book yet so I can't tell you what happens. A. haven't finished B. didn't finish C. haven't been finishing D. hadn't finished 7. He was suspected ____ having received presents from the local companies and ignored their violations of the environmental law. A. about B. on C. of D. for 8. It's my ________ceremony next week; I think my parents are looking forward to it more than I am. A. graduate B. graduates C. graduation D. graduating 9. Linda was the last student ______ at the oral exam. A. asking B. to be asked C. asks D. to ask 10. I _______the biography of Robbie Williams, but I'm on page 50. A. have read B. was reading C. had read D. have been reading 11. The bridge _____ by French architects is very nice. A. was designed B. designed C. to design D. designing 12. She didn’t enjoy the Mediterranean ________ at all; she was seasick most of the time. A. cruise B. tour C. voyage D. trip 13. _______ the book, he had a holiday. A. Having been completed B. To have completed C. Having completed D. To have been completed 14. Global warming leads to ______, allowing for some infectious diseases to spread more easily. A. emission B. climate change C. heat-related D. greenhouse Choose the best answer to indicate the word or phrase CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in the following sentence. 15. Flood and drought are two major causes of famine. A. family B. obesity C. hygiene D. hunger Choose the best answer to indicate the word or phrase OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in the following sentence. 16. The major stone sections of the Citadel of the Ho Dynasty remain intact thanks to the unique construction techniques.: A. common B. special C. excellent D. ancient Indicate the underlined part that needs correction in each of the following sentences. 17. (A) Having known about the (B) harmful affects the company (C) had on our neighbourhood, we decided (D) to boycott its products. 18. I (A) have never been understanding why (B) such a lot of people (C) want to study (D) abroad. ANSWER SHEET: 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20.
  2. IV. Read the passage, and do the following tasks: (1.5 pts) British further education qualifications are respected by employers and academics worldwide. There are two main types: academic courses, and vocational and professional courses. Academic courses help you prepare for higher education at a university or college. They aim to develop your analytical skills, critical thinking and knowledge. Vocational and professional courses give you the skills and qualifications you need to enter and succeed in your chosen career. They offer technical training and skills for the workplace. British further education providers invest heavily in facilities - from libraries, computer centres and science laboratories to sports centres, theatres and arts studios. Class sizes are restricted to ensure that you have access to equipment and enough time to talk to your tutors and lecturers. British qualifications are a great boost to your CV and to your earnings. Employers are increasingly looking for graduates with multicultural experience. Moreover, British colleges and universities have strong links with industry - many courses are designed in partnership with, and taught by, industry professionals. Many include the option of a year in industry or a work placement, giving you real professional experience. English is widely regarded as the language of business. Studying in the UK helps you learn the language quickly, through your studies, friends and everyday life. If you need any additional support, there are lots of English language classes across the UK. Choose the correct answer A, B, C or D for each question. (0.5pt) 19. Higher education in the UK requires________ . A. vocational and professional course B. academic courses at a university or college C. technical training and working skills D. analytical skills, critical thinking and knowledge 20. British further education offers facilities in several fields EXCEPT_______ . A. engineering workshop B. sports training C. entertainment D. information technology Answer the following questions: (1.0pt) 21. Why can British education give you advantages of getting a job? ………………………………………………………………………………………………………………….. 22. Where can you improve English quickly when you follow further education in the UK? …………………………………………………………………………………………………………………… V. Give the correct forms of the words in brackets. (0.5pt) 23.Global warming has proved truly ________for the environment. (catastrophe) 24. Scientists are looking for ways to slow down the rate of greenhouse gas _______ (emit) 23. ………………………………….. 24. …………………………………………... VI. Rewrite the following sentences with the requirement in brackets (1.5pts) 25. Some scientists have distorted the effects of climate change. They were accused of that. (using perfect gerund) Some scientists …………………………………………………………………………………………….. 26. She started learning how to play the guitar five months ago. She’s still learning it. (for) She …………………………………………………………………………………………………………… 27. The London Tower Bridge is a World Heritage Site. It measures 244 metres long. ( combine sentence by using participle clause) The London Tower Bridge, …………………………………………………………………………………. The end
  3. Quang Tri Town High School THE SECOND MID-TERM TEST MARK Full name: ……………………….. Subject: English 11 Class: 11…… Time allotted: 35 minutes Code: TA11/002 I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest. (0.5pt) 1. A. impact B. exchange C. intact D. balance 2. A. tutor B. citadel C. doctorate D. capture II. Choose the word which is stressed differently from the rest. 0.5pt) 3. A. complex B. climate C. degree D. footprint 4. A. harmonious B. undergraduate C. preservation D. archaeology III. Choose the best answer to complete sentences. (3.5 pts) 5. - "Mom, I've received an offer for a summer internship in Singapore!” - “ ______________________________” A. Really? Good luck! B. Oh, that's great! Congratulations! C. I couldn't agree more. D. Oh, I'm sorry to hear that. 6. You can’t have your book back now. I ___________it. A. have been reading B. have read C. had read D. read 7. He was criticised _______ not having put the elephant poachers in jail. A. at B. about C. for D. on 8. A university is an institution of higher education and research, which grants __________degrees at all levels in a variety of subjects. A. secondary B. optional C. vocational D. academic 9. The pilot was the only man __________ after the crash. A. to rescue B. to be rescued C. rescuing D. rescued 10. She didn’t enjoy the Mediterranean _________ at all; she was seasick most of the time. A. tour B. voyage C. cruise D. trip 11. So far I ____________any of the exams at school. A. haven't been failing B. hadn't failed C. didn't fail D. haven’t failed 12. Climate change may lead to the extinction of many species and upset the ________ balance A. ecology B. ecologist C. ecological D. ecologically 13. I have a message for people __________ by the traffic chaos. A. to delay B. delayed C. who delay D. who delaying 14. ______ the terrible weather forecast, we decided not to travel. A. Having heard B. To have heard C. Having been heard D. To have been heard Choose the best answer to indicate the word or phrase CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in the following sentence. 15. It is important to maintain the biological diversity of the rainforests. A. similarity B. identity C. variety D. compatibility Choose the best answer to indicate the word or phrase OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in the following sentence. 16. Visitors with more abundant travel budgets can enjoy the comfort of five-star hotels and luxury cruise ships. A. huge B. plentiful C. mean D. tight Indicate the underlined part that needs correction in each of the following sentences. 17. I (A) have found a lot of (B) informations (C) about the history (D) of English language teaching recently. 18. (A) Having cutting down many trees (B) in the area, now the people here (C) have to suffer (D) really hot summers. ANSWER SHEET: 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20.
  4. IV. Read the passage, and do the following tasks: (1.5 pts) There are two main types: academic courses, and vocational and professional courses. Academic courses help you prepare for higher education at a university or college. They aim to develop your analytical skills, critical thinking and knowledge. Vocational and professional courses give you the skills and qualifications you need to enter and succeed in your chosen career. They offer technical training and skills for the workplace. British further education providers invest heavily in facilities - from libraries, computer centres and science laboratories to sports centres, theatres and arts studios. Class sizes are restricted to ensure that you have access to equipment and enough time to talk to your tutors and lecturers. British qualifications are a great boost to your CV and to your earnings. Employers are increasingly looking for graduates with multicultural experience. Moreover, British colleges and universities have strong links with industry - many courses are designed in partnership with, and taught by, industry professionals. Many include the option of a year in industry or a work placement, giving you real professional experience. English is widely regarded as the language of business. Studying in the UK helps you learn the language quickly, through your studies, friends and everyday life. If you need any additional support, there are lots of English language classes across the UK. Choose the correct answer A, B, C or D for each question. (0.5pt) 19. Higher education in the UK requires________ . A. technical training and working skills B. vocational and professional course C. analytical skills, critical thinking and knowledge D. academic courses at a university or college 20. British further education offers facilities in several fields EXCEPT_______ . A. information technology B. engineering workshop C. sports training D. entertainment Answer the following questions: (1.0pt) 21. Why can British education give you advantages of getting a job? …………………………………………………………………………………………………………………. 22. Where can you improve English quickly when you follow further education in the UK? …………………………………………………………………………………………………………………. V. Give the correct forms of the words in brackets. (0.5pt) 23. At the __________level, you can join three-year or four-year colleges.( graduate) 24. _____________ courses should teach practical skills in addition to critical thinking. (academy) 23. ………………………………….. 24. …………………………………………... VI. Rewrite the following sentences with the requirement in brackets (1.5pt) 25. Mr Bill donated a lot of money to environmental protection campaigns. He was admired for that. (using perfect gerund) Mr Bill ………………………………………………………………………………………………………… 26. Our school started building a new canteen in June. They are still building it now. (since) Our school ……………………………………………………………………………………………………. 27. Tourists have to change at Coventry. They take the train from London to Stratford. (combine sentence by using participle clause) Tourists ……………………………………………………………………………………………………….. The end
  5. ĐÁP ÁN ĐỀ THI GIỮA KÌ 2 LỚP 11 Code: TA11/001 TRẮC NGHIỆM ( 5.0pts) 1.A 2.B 3.D 4.C 5.D 6.A 7.C 8.C 9.B 10.D 11.B 12.A 13.C 14.B 15.D 16.A 17.B 18.A 19.D 20.A TỰ LUẬN Answer the questions: (1.0pt) 21. Because you can get real multicultural and professional experiences. 22. You can improve/ speak English quickly at lots of English classes. V. Give the correct forms of the words in brackets. (0.5pt) 23. catastrophic 24. emissions VI. Rewrite the following sentences with the requirement in brackets (1.5pts) 25. Some scientists were accused of having distorted the effects of climate change 26. She has been learning how to play the guitar for five months 27. The London Tower Bridge, measuring 244 metres long, is a World Heritage Site Code: TA11/002 I. TRẮC NGHIỆM ( 5.0pts) 1.B 2.D 3.C 4.A 5.B 6.A 7.C 8.D 9.B 10.C 11.D 12.C 13.B 14.A 15.C 16.D 17.B 18.A 19.C 20.B TỰ LUẬN Answer the questions: (1.0pt) 21. Because you can get real multicultural and professional experiences. 22. You can improve/ speak English quickly at lots of English classes. V. Give the correct forms of the words in brackets. (0.5pt) 23. undergraduate 24. academic VI. Rewrite the following sentences with the requirement in brackets (1.5pt) 25. Mr Bill was admired for having donated a lot of money to environmental protection campaigns 26. Our school has/have been building a new canteen since June 27. Tourists taking the train from London to Stratford have to change at Coventry.
  6. LISTENING CODE 1 1C 2A 3B 4C 5A 6. DVDS 7. Grammar 8. door 9. cafe 10. castle books CODE 2 1B 2C 3A 4B 5C 6. DVDS 7. Grammar 8. door 9. cafe 10. castle books
ADSENSE

CÓ THỂ BẠN MUỐN DOWNLOAD

 

Đồng bộ tài khoản
2=>2