intTypePromotion=1
ADSENSE

Đề Thi Thử Đại Học Khối A1, D Anh 2013 - Phần 2 - Đề 13

Chia sẻ: Mac Co | Ngày: | Loại File: PDF | Số trang:7

378
lượt xem
133
download
 
  Download Vui lòng tải xuống để xem tài liệu đầy đủ

Tài liệu tham khảo và tuyển tập đề thi thử đại học giúp các bạn ôn thi tốt và đạt kết quả cao trong kỳ thi tốt nghiệp trung học phổ thông và tuyển sinh cao đẳng, đại học năm 2013. Chúc các bạn thi tốt!ĐẠI HỌC Môn thi: TIẾNG ANH Thời gian làm bài 180 phút ************** Họ và tên: ......................................................................... Số báo danh ......................... I/ Pick out the word which has the underlined part pronounced different from the rest : 1. A. thousand B. thick C. healthy D. other 2. A. garland B. garlic C. garage D. garden 3. A. tie B....

Chủ đề:
Lưu

Nội dung Text: Đề Thi Thử Đại Học Khối A1, D Anh 2013 - Phần 2 - Đề 13

  1. Së GD & §T BINH THUAN ĐỀ THI THỬ ĐẠI HỌC Tr­êng THPT HAM THUAN BAC Môn thi: TIẾNG ANH ************** Thời gian làm bài 180 phút Họ và tên: ......................................................................... Số báo danh ......................... I/ Pick out the word which has the underlined part pronounced different from the rest : 1. A. thousand B. thick C. healthy D. other 2. A. garland B. garlic C. garage D. garden 3. A. tie B. thigh C. niece D. height 4. A. tide B. kid C. hide D. arrive 5. A. headaches B. wishes C. finishes D. Alice's II/ Pick out the word whose syllable is stressed differently from the others : 6. A. concentration B. accustomed C. revolution D. preferential 7. A. endangered B. relevant C. quantity D. mineral 8. A. recycle B. commercial C. exhausted D. threatening 9. A. accepted B. capable C. serious D. vehicle 10. A. obligation B. catastrophe C. exploration D. interaction III / Choose the correct answer among A, B, C, or D for each space : 11. To apply for the scholarship, the students are required to write a _________ essay about their future plans. A. two-hundred-word B. two-pages C. double pages D. two hundred words 12. It was a ______ that the driver survived the crash. His car was completely damaged. A. mystery B. miracle C. secret D. strange 13. Sharks acquire many sets of teeth _________ their lifetime. A. over B. from C. during D. since 14. The new director is favorably _________ towards innovations. A. disposed B. devoted C. dedicated D. discouraged 15. These teachers ________ to help their students understand simple things. A. do an attempt B. make great efforts C. try a great effort D. put great efforts 16. Employers often require that candidates have not only a degree _________ A. but two year experience also B. also two years of experience C. but also two years experience D. but also two years experience as well 17. Not very application that was considered ___________. A. accepting B. acceptable C. to be accepted D. was accepted 18. You ___________ smoke in here. It's against the rules. A. shouldn't B. mightn't C. mustn't D. needn't 19. The _______ of food during that long winter left many families in despair. A. scarcity B. availability C. variety D. abundance 20. After two days of rising, the stock price __________. A. raised B. shot up C. remained stable D. leveled off 21. Today many countries are trying to develop _________ energy sources. A. sustainable B. natural C. damaging D. non-renewable 22. The company managed to ________ its best workers and kept its rival from stealing them. A. promote B. employ C. retain D. consider 23. As soon as I ___________ my assignment, I'll show you how to solve that problem. A. have finished B. will finish C. will have finished D. finished 24. Tom has ever been to Madrid, but he talks as if he ____________ there himself. A. were B. is C. has been D. had been 25. We should study hard ___________ our parents can be proud of us. A. so as to B. in order that C. as that D. in order to 26. Vegetarian foods ________ by lots of people these days. A. are enjoyed B. enjoy C. is enjoyed D. are enjoying 27. You can't blame the children _____ the damage. It's your fault. A. of B. about C. for D. on 28. Hearing-aid devices are very helpful for ________ are hard of hearing.
  2. A. those B. those who C. people D. who 29. He wouldn't have failed his exams _______ he hadn't been ill. A. unless B. in case C. if D. although 30. Jane revised all her lessons. ___________, she did very well on the test. A. However B. In addition C. Therefore D. Moreover IV/ Choose the underlined word or phrase in each sentence that needs correcting : 31. Have been traveled at a high speed, the taxi driver was issued a ticket. A. B. C. D. 32. Plants don't grow if the sun didn't shine. A. B. C. D. 33. His pronunciation is the worse that I have ever heard. A. B. C. D. 34. Although Greenland is a large island, few people live it. A. B. C. D. 35. Unless Terry passes his math course, he will graduate this semester. A. B. C. D. 36. This recipe, is an old family secret, is an especially important part of our holiday celebrations. A. B. C. D. 37. Language students must practice to use different words. A. B. C. D. 38. If I lived during the 17th century, I could have known Sir Isaac Newton. A. B. C. D. 39. A parent should never allow themselves to neglect his children. A. B. C. D. 40. The dog remained faithfully to its master until the end. A. B. C. D. V/ Read the text below and choose the correct word or phrase for each space : People in many countries grow fresh water fish from eggs. They move the small fish into lakes and rivers. The fish live and (41) ___________ there. People go (42) ___________ in these lakes and rivers. They enjoy catching fish because fish is also good food. Now the Japanese grow salt water fish. Most of them are yellow tail fish. Workers grow the fish from eggs. Every time they feed the fish, they play (43) ___________ of piano music. The fish (44) ___________that piano music means food. When the fish are small, the Japanese put them into the ocean near the land. The fish find some of their (45) ___________ food. Workers also feed them. They play the same piano music. The fish (46) ___________know the music. They swim toward it and (47) ___________ the food. In (48) ___________months the fish are large. The Japanese play the same music. The fish swim toward it and the workers (49) ___________ them. The Japanese get about 15 percent of their seafood (50) ___________farms in the ocean. 41. A. bread B. born C. grow D. develop 42. A. enjoying B. fishing C. shopping D. catching 43. A. songs B. films C. tapes D. lot 44. A. think B. recognize C. realize D. learn 45. A. own B. own’s C. self D. self’s 46. A. recently B. mostly C. nearly D. already 47. A. see B. find C. bite D. hold 48. A. few B. a few C. couple D. many 49. A. grasp B. catch C. seize D. hold 50. A. on B. of C. from D. in * Read the text below and choose the correct word or phrase for each space A DAY IN YOUR LIFE – IN THE YEAR 2020 What are two ways that technology will probably change your life in the next 20-25 years? People used to know more or less how their children would live. Now things are changing so quickly that we don't even know what our own lives will be (51) ________ in a few years. What allows is not science fiction. It's how experts see the future.
  3. You're daydreaming behind the wheel of your car, but that's OK. You have it on automatic pilot, and with its high-tech computers and cameras, your car "knows" (52) ___________ you home safely. You're hungry, so you head for the kitchen as soon as you get home. You ordered groceries by computer an hour ago, and you know that by now they (53) ______. Your kitchen has a two-door refrigerator, (54) ______ opens to the outside to accept deliveries. You've already paid for the food by having the money (55) __________ from your bank account. Nobody uses cash any more. What's for lunch? In the old days, you used to stop off to buy a hamburger or pizza. Now you use your diagnostic machine to find out which foods your body (56) _________. You find out you need more vegetables and less fat. Your food-preparation machine (57) ________ you a salad. After lunch, you go down the hall to your home office. Here you have everything you need for doing your work. Thanks to your information screen and your new computer, you (58) _______ never go into the office any more. The information screen shows an urgent message from a co-worker in Brazil. You set the screen to translate Portuguese (59) __________ English. As you wait, you think about later, then you'll have a movie (60) ________ what a movie should you order tonight? 51. A. as B. like C. alike D. about 52. A. to get B. get C. how to get D. what to get 53. A. have arrived B. are arriving C. arrive D. will arrive 54. A. which B. that C. what D. and 55. A. added B. counted C. reduced D. subtracted 56. A. eats B. prefers C. needs D. finds 57. A. makes B. does C. works D. feed 58. A. most B. hardly C. almost D. mostly 59. A. onto B. into C. to D. from 60. A. transmit B. order C. broadcast D. transmitted VI/ Read the text carefully and then choose the correct answers : Over the past 600 years, English has grown from a language of few speakers to become the dominant language of international communication. English as we know it today emerged around 1350, after having incorporated many elements of French that were introduced following the Norman invasion of 1066. Until the 1600s, English was, for the most part, spoken only in England and had not extended even as far as two centuries, English began to spread around the globe as a result of exploration, trade (including slave trade), colonization, and missionary work. Thus, small enclaves of English speakers became established and grew in various parts of the world. As these communities proliferated, English gradually became the primary language of international business, banking and diplomacy. Currently, about 80 percent of the information stored on computer systems worldwide is English. Two - thirds of the world’s science writing is in English, and English is the main language of technology, advertising, media, international airports, and air traffic controllers - Today there are more than 700 million English users in the world, and over half of these are nonnative speakers, constituting the largest number of nonnative users than any other language in the world. 61. What is the main topic of this passage? A. The French influence on the English Language. B. The English history. C. The expansion of English as an international language. D. The use of English for science and Technology. 62. Approximately when did English begin to be used beyond England? A. in 1066 B. around 1350 C. before 1600 D. after 1600 63. According to the passage, all of the following contributed to the spread of English around the world except. A. the slave trade B. the Norman invasion C. missionaries D. colonization 64. The word “enclaves” in line 6 could be best replaced by which of the following. A. communities B. organizations C. regions D. countries 65. The word “proliferated” in line 7 is closest in meaning to which of the following A. prospered B. organized C. disbanded D. expanded * Read the text carefully and then choose the correct answers : Many people are unaware of how pesticides affect our food supplies. Health risks are the inevitable result. Pesticides can run off into nearby streams, where they are carried from their original dispersal site. This is how
  4. pesticides end up in drinking water, fish and game. And because of wind, rain, and evaporation, residues routinely show up in animals in the remotest parts of the world. For example, if grain fields on rough lands are sprayed with pesticides, residue can show up in poultry, eggs, milk, and butter. The end result is that every food we eat carries pesticides as the inevitable consequence of spraying crops with these poisons. And human exposure doesn’t even end there residue are transferred from mother to child through the placenta and mother’s milk. 66. The main idea of this paragraph is that A. pesticides pose great danger to human life. B. pesticides poison our drinking water by entering our groundwater and streams. C. pesticides residues spread through – out our food chain. D. pesticides residues are found throughout the world. 67. According to the paragraph, children ingest pesticides by way of A. eating poultry and eggs B. various foods and liquids C. contaminated drinking water D. their mother’s milk 68. Pesticides residues wind up in poultry, eggs, and butter because A. crops grown for animal feed are sprayed with pesticides. B. cows and chickens drink large quantities of contaminated water. C. farmers are careless about cleaning their fields after harvest. D. pesticides become harmless after killing insect pests. 69. A lesson that can be learned from the use of pesticides by washing our fruits and vegetables. A. canned or frozen foods are much safer than fresh produce. B. most of us can avoid the effects of pesticides by washing our fruits and vegetables. C. before world war II, farmers were able to grow crops without pesticides. D. our government should ban pesticides used in our food. 70. Which of the following sentences is an opinion? A. Pesticides end up in drinking water, fish and game. B. The government exaggerates the dangers of pesticides in our food supplies. C. Residues are transferred from mother to child through the placenta. D. The food we eat contains pesticides from crop sprays. VII/ Choose the best option among A, B, C or D correspondent the sentence has the same meaning. 71. " How long have you worked here?" he asked. A. He asked me if I had worked there long B. He asked me how long had I worked there. C. He asked me how long I had worked there. D. He asked me for how long I had worked there. 72. But for their help, we couldn't have survived the famine. A. If they didn't help us, we couldn't survive the famine. B. If they hadn't helped us, we couldn't have survived the famine C. If only they had helped us, we could have survived the famine D. We survived the famine without their help. 73. They regret not doing business with you. A. They wish they had done business with you. B. They wish they did business with you. C. They wish they would do business with you. D. They feel sorry for doing business with you. 74. The course is undeniably of great benefits. A. It is undeniably that the course is very beneficial. B. The course is denied to be of great benefits. C. No one can deny that the course is not very beneficial D. The course can deny the great benefits. 75.It's no use asking him for advice. A. It's no good giving him advice. B. It's worth asking him advice. C. It's not worth giving him advice. D. There's no point in asking him advice.
  5. VII/ Choose the best option among A, B, C or D from provided words or phrases. 76. Opinion / football match / fair A. My opinion was fair about the football match. B. In my opinion, I think that the football match was fair. C. According to my opinion, the football match was fair. D. In my opinion, the football match was fair 77. I / have / air-conditioner / fix / tomorrow. A. I will have an air-conditioner fixing tomorrow. B. I will have an air-conditioner fixed tomorrow. C. I will have someone getting an air-conditioner fixed tomorrow. D. I have an air-conditioner fixed tomorrow. 78. Provide / your handwriting / legible / test scorer / accept / your answer. A. providing with your legible handwriting, every test scorer must accept your answer. B. providing your handwriting is legible, the test scorer does not accept your answer. C. provided for your legible handwriting, the test scorer has to accept your answer. D. provided that your handwriting is legible, your answer will be accepted by any test scorer. 79. The patient / recover / more / rapidly / expected. A. The patient recovered rapidly he expected more than. B. The patient has recovered more rapidly he expected. C. The patient recovered more rapidly than expected. D. The patient rapidly recovered than he more expected. 80. I’d / play football / rather / watch / it / T.V A. I’d prefer to play football rather than watching it on T.V. B. I’d prefer playing football than watching it on T.V. C. I’d prefer to play football rather than watch it on T.V. D. I’d prefer rather play football rather than watch it on T.V.
  6. ĐÁP ÁN ĐỀ NGHI 1. D 41. D 2. C 42. B 3. C 43. C 4. B 44. C 5. A 45. A 6. B 46. D 7. A 47. B 8. D 48. B 9. A 49. B 10. B 50. A 11. A 51. B 12. B 52. C 13. C 53. A 14. A 54. A 15. B 55. D 16. C 56. C 17. D 57. A 18. C 58. C 19. A 59. B 20. D 60. D 21. A 61. C 22. C 62. D 23. A 63. B 24. D 64. A 25. D 65. A 26. A 66. A 27. C 67. D 28. B 68. A 29. C 69. D 30. C 70. B 31. A - Have traveled 71. C 32. B – couldn't 72. B 33. B – the worst 73. A 34. D – live there 74. A 35. C – will not 75. D 36. A – an/ which is an 76. D 37. C – using 77. B 38. A – had lived 78. D 39. B – himself 79. C 40. B – faithful 80. C
  7. Relax a little Read the sentences 1-8, and choose the most appropriate word from A, B, C or d. Write the chosen words from the sentences in the spaces in the word-grid to find the hidden message. 9 1 AAAAAAA 2 3 4 5 6 7 8 1. I was born in America, but I was ________ up in Canada, and I went to school there. 2. As soon as she found her boyfriend was seeing someone else, she _________ off the engagement. 3. If you are free this afternoon, why don't you _________ in on Mike on your way home? 4. He didn't want to tell his father where he had been, so he __________ up a story about having to stay late at school. 5. He _________ for her as soon as he saw her – it was love at first sight. 6. If we don't get to the garage soon, we're going to _____ out of petrol. 7. You're at the station, are you? OK, I'll come over and _________ you up in about 10 minutes. 8. I expect you've been ________ forward to taking the entrance exam for ages. KEY: 9. GOOD LUCK
ADSENSE

CÓ THỂ BẠN MUỐN DOWNLOAD

 

Đồng bộ tài khoản
2=>2