intTypePromotion=1
ADSENSE

Đề thi thử Đại học môn tiếng Anh khối D năm 2010 - (Mã đề 413)

Chia sẻ: Phan Thi Ngoc Giau | Ngày: | Loại File: PDF | Số trang:5

495
lượt xem
126
download
 
  Download Vui lòng tải xuống để xem tài liệu đầy đủ

Tham khảo đề thi thử Đại học môn tiếng Anh năm 2010 dành cho các bạn đang ôn thi Đại học khối D, đề thi thử mang đến cho bạn những câu hỏi trắc nghiệm giúp củng cố kiến thức và rèn luyện kỹ năng làm bài. Mời các bạn cùng tham khảo.

Chủ đề:
Lưu

Nội dung Text: Đề thi thử Đại học môn tiếng Anh khối D năm 2010 - (Mã đề 413)

  1. Generated by Foxit PDF Creator © Foxit Software ĐỀ THI THỬ ĐẠI HỌC NĂM 2010 http://www.foxitsoftware.com For evaluation ã đề thi 413 M only. Môn: TIẾNG ANH; Khối : D Thời gian làm bài: 90 phút, không kể thời gian phát đề Mark the letter A, B, c, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the rest in the position of the main stress in each of the following questions Q uestion 1. A. disappear B. engineer C. education D. attachment Q uestion 2. A. characteristic B. environmental C. documentation D. sophisticated Q uestion 3. A. reduction B. popular C. financial D. romantic Q uestion 4. A. consider B. adventure C. patient D. eventual Q uestion 5. A. definition B. humidity C. necessity D. incredible Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following qs Q uestion 6. "I’ll certainly help you tomorrow," said Tom to Helen. A. Tom promised to help Helen the day after. B. Tom announced that he would help Helen the day after. C. Tom asked if Helen wanted him to help her the day after. D. Tom told Helen to help him the day after. Q uestion 7. Although his legs were broken, he managed to get out of the car before it exploded. A. Despite his legs to be broken, he managed to get out of the car before it exploded. B. Despite his broken legs, he was able to get out of the car before exploding. C. Despite his legs were broken, he managed to get out of the car before it exploded. D. Despite his broken legs, he was able to get out of the car before it exploded. Q uestion 8. I don’t have enough money with me now; otherwise I would buy that coat. A. If I didn’t have enough money with me now, I would buy that coat. B. If I had enough money with me now, I would buy that coat. C. If I had enough money with me now, I wouldn’t buy that coat. D. If I didn’t have enough money now, I wouldn’t buy Q uestion 9. No sooner had we arrived than the performance began. A. The performance had started before we arrived. B. The performance started sooner than we arrived. C. Hardly had we arrived when the performance began. D. When we arrived the performance had already started. Q uestion 10. The house was too expensive for them to buy. A. So expensive was the house that they couldn’t buy it. B. The house was so expensive that they couldn’t buy it C. The house wasn’t cheap enough for them to buy. D. All are correct Q uestion 11. If only I had taken his advice. A. I wish I followed his advice. B. I wish I have taken his advice. C. I regret not having taken his advice.D. I regret not to take his advice Q uestion 12. "Don’t be so disappointed, Bill. You can take the driving test again," said Helen. A. Helen told Bill not to be disappointed and not to take the driving test again. B. Helen told Bill to be disappointed because of the driving test again. C. Helen said Bill not to be disappointed in order to take the driving test again. D. Helen encouraged Bill to take the driving test again. Q uestion 13. "Who did you come to the party with?" said Tom to Lyn. A. Tom asked Lyn who did she come to the party with. B. Tom wanted to know with who Lyn had come to the party. C. Tom asked Lyn who she came to the party with. D. Tom asked Lyn who she had come to the party with Q uestion 14. The teacher made his students work hard for the exam. A. The students worked hard for the exam thanks to the teacher. B. The teacher as well as his students worked hard for the exam. C. The teacher examined his students before the exam. D. The students were made to work hard for the exam. Q uestion 15. “I’m sorry I gave you the wrong number,” said Paul to Susan. A. Paul apologized Susan for giving her the wrong number. B. Paul apologized Susan for having given her the wrong number. C. Paul apologized to Susan to have given her the wrong number. D. Paul apologized to Susan for having given her the wrong number Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions Q uestion 16. ............. of the shop, my friend came in A. Coming out B. On coming out C. When coming out D. As I came out Q uestion 17. - "How's your class this term?" - "Great. I have seventeen students, most of............. speak English very well." A. who B. whom C. those D. which Q uestion 18. - “ I thought it was rude, didn’t you? ” - “ Yes, it was very .............” A. polite B. politic C. impolite D. impolitic Q uestion 19. The harder you try, _____________ . A. the most you achieve B. you achieve the more C. the more you achieve D. the better achieve you have Q uestion 20. A human being is _____________ of many, often conflicting, desires. A. made B. made up C. consisted D. created Q uestion 21. ____________ to the national park before, Sue was amazed to see the geyser. A. Being not B. Not having been C. Have not been D. Having not been Q uestion 22. The police stated that the accident ______________ soon. A. will be investigated B. had investigated C. is being investigated D. would be investigated 1
  2. Generated by Foxit PDF Creator © Foxit Software Q uestion 23. “Never say that again, ................” http://www.foxitsoftware.com For evaluation only. A. won’t you B. do you C. don’t you D. will you Q uestion 24. - "Have you seen the place ................ the graduation ceremony will be held?" - "Yes. It's big enough to hold 5,000 people." A. where B. in that C. is where that D. which Q uestion 25. - “ Can I use your motorbike this evening?” - “ ...............................” A. Of course, you can B. Of course, you might C. It’s my pleasure D. Do it if you can Q uestion 26. It is believed _____________ cause insomnia. A. too much caffeine which B. that too much caffeine C. it in too much caffeine D. too much caffeine that Q uestion 27. _________ it not been for the intolerable heat in the hall, they would have stayed much longer. A. If B. But C. Should D. Had Q uestion 28. Hardly ______________ the captain of the team when he had to face the problems. A. had he been appointed B. did he appoint C. was he being appointed D. was he appointing Q uestion 29. He harbored ambitions ............becoming leader A. of B. for C. in D. to Q uestion 30. I am angry because you didn’t tell me the truth. I don’t like ................. A. to have deceived B. deceiving C. being deceived D. to deceive Q uestion 31. The new secretary in the sales department is a fast typist but her letters are full of spelling ....... A. errors B. mistakes C. tricks D. faults Q uestion 32. Some snakes lay eggs, but _____ give birth to live offspring. A. other B. the other C. others D. the others Q uestion 33. I like my work because I have the ___ to make my own decision. A. freed B. freedom C. freely D. free Q uestion 34. I don't suppose you like pineapples, __? A. do I B. do you C. don't I D. don't you Q uestion 35. - “ You have a good voice! You sang so beautifully!” - “............................................” A. Your compliment is encouraging. B. Don’t joke me C. Better than you are thinking D. Your compliment isn’t corrects Q uestion 36. We _____ for three hours and are very tired. A. waited B. have been waiting C. wait D. had waited Q uestion 37. -“ Do you like the weather here?” - “ I wish it .........................” A. doesn’t rain B. didn’t rain C. won’t rain D. hadn’t rained Q uestion 38. - “ Do you think you will be appointed business manager?” - “ ................................” A. I hope so B. So do I C. So be it D. Congratulations! Q uestion 39. - “ More coffee?, Anybody?” - “ ..............................” A. I don’t agree, I’m afraid B. Yes, I’d love to C. Yes, please D. It’s right, I think Q uestion 40. In a new culture, many embarrassing situations occur _____________ a misunderstanding. A. for B. of C. because of D. because Q uestion 41. _____________ unknown quantities is the task of algebra. A. To found B. Find C. The find D. Finding Q uestion 42. The train accident _____________ the other train’s departure by a few hours. A. sent back B. called off C. delayed D. retained Q uestion 43. The purpose of phonetics is _______ an inventory and a description of the sounds found in speech. A. to provide B. provided C. provide D. being provided Q uestion 44. The English colonization of Virginia was devised in 1606 by a group of merchants __________ the Virginia Company of London. A. who formed B. they formed C. whom formed D. what formed Q uestion 45. Not only________ much bigger than any other planets, but unlike the planets, it consists completely of gaseous material. A. Sun is B. the Sun, which is C. is the Sun D. that the Sun Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer Because writing has become so important in our culture, we sometimes think of it as more real than speech. A little thought, however, will show why speech is primary and writing is secondary to language. Human beings have been writing( as far as we can tell from surviving evidence) for at least 5000 years; but they have been talking for much longer, doubtless ever since there have been human beings. When writing did develop, it was derived from and represented speech, although imperfectly. Even today, there are spoken languages that have no written form. Furthermore, we all learn to talk well before we learn to write; any human child who is not severely handicapped physically or mentally will learn to talk: a normal human being can not be prevented from doing so. On the other hand, it takes a special effort to learn to write; in the past many intelligent and useful members of society did not acquire the skill, and even 2
  3. Generated by Foxit PDF Creator © Foxit Software today many who speak languages with writing systems never learnhttp://www.foxitsoftware.com For evaluation only.of those skills to read or write, while some who learn the rudiments do so only imperfectly. To affirm the primacy of speech over writing is not, however, to disparage the latter. One advantage writing has over speech is that it is more permanent and makes possible the records that any civilization must have. Thus, if speaking makes us human, writing makes us civilizes. Q uestion 46. The word “ disparage” in the passage mostly means ............... A. “ suggest that something is not important or valuable” B. “ make something seem more important” C. “ think that something is more important” D. “ think about something carefully” Q uestion 47: in the passage, the author judges that .......... A. writing has more advantages than speech B. speech is essential but writing has important benefits C. speech conveys ideas less accurately than writing does D. writing is more real speech. Q uestion 48. The following statements are true EXCEPT ................. A. writing was derived from speech B. we can talk before we can write C. every spoken language has written form D. men have been writing for at least 5000 years Q uestion 49. The word “ doubtless” in the passage mostly means ..................... A. “ almost certainly” B. “ almost uncertainly” C. “ almost impossibly” D. “ almost doubtfully” Q uestion 50. The author of the passage argues that...................... A. writing has become too important in today’s society B. speech is more basic to language than writing C. everyone who learns to speak must learn to write D. all languages should have a written form Q uestion 51. According to the author, one mark of society is that it ........ A. affirms the primacy of speech over writing B. affirms the primacy of writing over speech C. teaches its children to speak perfectly D. keeps written records Q uestion 52. In order show that learning to write requires effort, the author gives the example of............ A. intelligent who could not write B. people who learn the rudiments of speech C. people who speak many languages D. severely handicapped children Q uestion 53. The word “ acquire” in the passage mostly means .............. A. “ become aware of something by hearing about it” B. “ gain something by our own efforts or ability C. “ help somebody learn something by giving information about it” D. “ develop a natural ability or quality so that it improves Q uestion 54. According to the passage, writing .............. A. is imperfect, but less so than speech B. is represented perfectly by speech C. represents speech, but not perfectly D. developed from imperfect speech Q uestion 55. According to the passage, speech began to exist in our life ............... A. just when human beings appeared B. when human beings were able to communicate in writing C. at least 5000 years ago D. when writing became important in our culture Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to complete each of the following sentences Q uestion 56. Having been served lunch, _____ A. the problem was discussed by the members of the club. B. it was discussed by the club members the problem C. the club members discussed the problem. D. a discussion of the problem was made by the members of the club. Q uestion 57. After seeing the movie “ Pride and Prejudice”, ....................... A. many people wanted to read the book B. the reading of the book interested many people C. the book was read by many people D. the book made many people want to read it Q uestion 58. ................................, he would have learnt how to read A. If he has been able to go school as a child B. If he could go to school as a child C. Had he been able to go to school as a child D. Were he able to go to school as a child Q uestion 59. .......... I told you. A. Sam is the man about whom B. Sam is the man about who C. Sam who is the man about D. Sam is who the man about Q uestion 60. But for his parents’ encouragement, ……………………………… A. He would have failed the final exam. B. He wouldn’t pass the final exam. C. He‘d have passed the final exam D. A and B are correct. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word The 22nd Southeast Asian Games successfully closed in Ha Noi. Prominent among 40.000 spectators at the closing (61)……… at My Dinh Stadium were Party Secretary General Nong Duc Manh, Vice President Truong My Hoa and leaders of the Asian Sport Federation. A spectacular art (62)……… program with the participation of 300 musicians and 500 artists was (63)…… to welcome the success of the Games. Singaporean swimmer Yeojoscelin who won six gold medals and Vietnamese marksman Nguyen Manh Tuong who owned five gold medals during the Games were awarded the most (64)………… athlete title. Nguyen Danh Thai, Minister – Chairman of the State Committee for Physical Training and Sports, President of the 22nd SEA Games Council and Head of the 22nd SEA Games Organizing Committee, (65)………… that the Games have successfully concluded after boisterous competition days. All activities took place (66)……… scheduled in an (67)……… of solidarity and friendship among Southeast Asian people. 3
  4. Generated by Foxit PDF Creator © Foxit Software With the Vietnamese Government and people’s efforts and international support, the 22nd SEA evaluation only. http://www.foxitsoftware.com For Games have become a festival that impressed people (68)……… the spirit of “ solidarity, cooperation for peace and development”. The 22nd SEA Games are not only a song of honesty and nobility in competition and organizing competition but (69)……… a sign of a bright future for the development of regional sports After Vietnamese singer My Linh and a Philippine singer sang the song “ For the World of Tomorrow “, Minister Nguyen Danh Thai and Chairman of the Ha Noi People’s committee Hoang Van Nghien handed over the SEA Games Flag to the Chairman of the Olympic Committee and the dead of the Philippine sport team, (70)…………the host country of the SEA Games – the Philippines 2005. Q uestion 61. A. meeting B. forum C. celebration D. ceremony Q uestion 62. A. performing B. performed C. performance D. performances Q uestion 63. A. put B. held C. organizes D. B & C Q uestion 64. A. outstanding B. up most C. best D. top Q uestion 65. A. said B. affirmed C. stated D. all are correct Q uestion 66. A. like B. as C. to D. with Q uestion 67. A atmosphere B. environment C. aspect D. surroundings Q uestion 68. A. of B. with C. for D. under Q uestion 69. A. also B. well C. as D. of Q uestion 70. A represent B. represented C. representing D. behalf of Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to show the underlined part that needs correction Q uestion 71. Having worked hard during the summer, his result was very successful in the entrance examination AB C D Q uestion 72. The surface conditions on the planet Mars are the more like the Earth's than those of any other planet in the solar system A B C D Q uestion 73. Even though the extremely bad weather in the mountains, the climbers decided not to cancel their climb A B C D Q uestion 74. George dislikes politics because h e believes that they are corrupted A B C D Q uestion 75. Lawrence Robert Klein received the 1980 Nobel Prize in economics for pioneering the useful of computers to forecast A B C economic activities. D Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer In many old cities in Europe, there are narrow roads with many shops lying together along the two sides. These commercial places are not so modern and convenient as those called shopping centers in modern cities, especially the suburbs of the big cities in the United States. Shopping centers have developed rapidly because of the shift of the population to the suburbs, the growing use of and dependence upon the automobiles and the heavy traffic in downtown areas. A shopping center is a large group of stores facing a huge central mall which may be covered, heated and air-conditioned. A shopping center is also surrounded by a parking area with space for thousands of cars. We can buy all kinds of food and get anything we need in a shopping center. Unlike a supermarket where groceries are chiefly sold, a shopping center provides us with all services besides food. We can get our hair cut, eyes tested, clothes washed, we can book our tickets for a world tour and even enroll in special classes. Shopping centers are therefore, very convenient for customers, but they lack "the sense of closeness" as felt in older commercial centers Q uestion 76. Customers cannot find "the sense of closeness" in a modern shopping centre because ___ A. all the items in the stores are very expensive B. the shopkeepers are very cold and unfriendly C. it is modern and conventional D. They worry too much about the safety of their cars. Q uestion 77. A shopping center is a large group of stores facing a huge central mall which is _______ . A. narrow and winding B. very crowded with automobiles C. used as a store-house for heaters and air-conditioners D. shaded and comfortable Q uestion 78. A shopping center is different from a supermarket because ______ . A. it only sells food B. it sells vegetable C. it provides not only food but also services D. it is easy to book a ticket for a world tour Q uestion 79. The word "those" in paragraph one refers to______ . A. Shops along the roads B. Commercial places C. Shopping centers D. Supermarkets Q uestion 80. In the shopping sections in many old cities in Europe, the stores are located ______ . A. in the downtown B. in residential areas C. along poor, dirty roads D. along small roads 4
  5. Generated by Foxit PDF Creator © Foxit Software http://www.foxitsoftware.com For evaluation only. ANSWER KEYS FOR ENGLISH TEST 1 D 41 D 2 D 42 C 3 B 43 A 4 C 44 A 5 A 45 C 6 A 46 A 7 D 47 B 8 B 48 C 9 C 49 A 10 B 50 B 11 C 51 D 12 D 52 A 13 D 53 B 14 D 54 C 15 D 55 A 16 D 56 C 17 B 57 A 18 C 58 C 19 C 59 A 20 C 60 D 21 B 61 D 22 D 62 C 23 D 63 D 24 A 64 A 25 A 65 D 26 B 66 B 27 D 67 A 28 A 68 B 29 A 69 A 30 C 70 C 31 B 71 C 32 C 72 B 33 B 73 A 34 D 74 D 35 A 75 C 36 B 76 C 37 B 77 D 38 A 78 C 39 C 79 B 40 C 80 D 5
ADSENSE

CÓ THỂ BẠN MUỐN DOWNLOAD

 

Đồng bộ tài khoản
2=>2