intTypePromotion=1

Bộ 12 đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh lớp 10 năm 2020-2021 (Có đáp án)

Chia sẻ: Yunmengshuangjie Yunmengshuangjie | Ngày: | Loại File: PDF | Số trang:59

0
46
lượt xem
3
download

Bộ 12 đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh lớp 10 năm 2020-2021 (Có đáp án)

Mô tả tài liệu
  Download Vui lòng tải xuống để xem tài liệu đầy đủ

Bộ 12 đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh 10 năm 2020-2021 (Có đáp án) là tư liệu tham khảo hữu ích dành cho các bạn học sinh lớp 10 nhằm giúp bạn chuẩn bị thật tốt cho kì kiểm tra giữa học kì sắp diễn ra. Cùng tham khảo, luyện tập với đề thi để nâng cao khả năng giải đề thi tiếng Anh nhanh và chính xác nhé! Chúc các bạn kiểm tra đạt kết quả cao!

Chủ đề:
Lưu

Nội dung Text: Bộ 12 đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh lớp 10 năm 2020-2021 (Có đáp án)

  1. BỘ 12 ĐỀ THI HỌC KÌ 1 MÔN TIẾNG ANH 10 NĂM 2020-2021 (CÓ ĐÁP ÁN)
  2. 1. Đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh 10 năm 2020-2021 có đáp án - Trường THPT chuyên Huỳnh Mẫn Đạt (Khối chuyên) 2. Đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh 10 năm 2020-2021 có đáp án - Trường THPT chuyên Huỳnh Mẫn Đạt (Khối cơ bản) 3. Đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh 10 năm 2020-2021 có đáp án - Trường THPT Lạc Long Quân (Chương trình 7 năm) 4. Đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh 10 năm 2020-2021 có đáp án - Trường THPT Lạc Long Quân (Chương trình 10 năm) 5. Đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh 10 năm 2020-2021 có đáp án - Trường THPT Lê Lợi 6. Đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh 10 năm 2020-2021 có đáp án - Trường THPT Lương Ngọc Quyến (Chương trính Thí điểm) 7. Đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh 10 năm 2020-2021 có đáp án - Trường THPT Lương Ngọc Quyến (Hệ 7 năm) 8. Đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh 10 năm 2020-2021 có đáp án - Trường THPT Lương Văn Can 9. Đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh 10 năm 2020-2021 có đáp án - Trường THPT Marie Curie 10. Đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh 10 năm 2020-2021 có đáp án - Trường THPT Ngô Gia Tự (Hệ 7 năm) 11. Đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh 10 năm 2020-2021 có đáp án - Trường THPT Ngô Gia Tự (Hệ 10 năm) 12. Đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh 10 năm 2020-2021 có đáp án - Trường THPT Trần Phú
  3. SỞ GDĐT KIÊN GIANG KIỂM TRA CUỐI KỲ - KHỐI 10 TRƯỜNG THPT CHUYÊN HUỲNH MẪN ĐẠT BÀI THI: ANH 10 CHUYÊN --------------- (Thời gian làm bài: 45 phút) MÃ ĐỀ THI: 932 Họ tên thí sinh:...............................................SBD:........................... Câu 1: Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word having the underlined part pronounced differently from the rest. A. needed B. decided C. cleaned D. wanted Câu 2: Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word having the underlined part pronounced differently from the rest. A. nature B. now C. knee D. language Câu 3: Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word having the different stress pattern from the rest. A. umbrella B. computer C. assignment D. numerous Câu 4: Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word having the different stress pattern from the rest. A. electronic B. imitation C. community D. economic Câu 5: Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to the following question. The Browns had set off their journey by the time I ________. A. arrived B. had arrived C. have arrived D. was arriving Câu 6: Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to the following question. I invited him to visit the museum but he refused ________. A. to going B. going C. go D. to go Câu 7: Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to the following question. How often do you practise ________ the piano, James? A. playing B. to play C. play D. played Câu 8: Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to the following question. Those boys are used to ________ up after school. A. picking B. be picked C. being picked D. pick Câu 9: Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to the following question. We are very aware ________ the benefits of doing volunteer work. A. with B. to C. of D. for Câu 10: Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to the following question. Professor Hopkins is said to interact well ________ many students. A. for B. on C. with D. of Câu 11: Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to the following question. ________ the attic, they came across a valuable vase. A. While the Smiths are cleaning up B. The Smiths cleaning up C. While the Smiths were cleaning up D. As the Smiths have cleaned up Câu 12: Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to the following question. Tuan went to Vincom Plaza ________. A. and does shopping B. so as to he did some shopping C. so that to do shopping D. just for window shopping Câu 13: Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to the following question. No one knows exactly ________. A. how did speech begin B. how speech began Mã đề thi 932 - Trang số : 1
  4. C. how the beginning of speech D. of how beginning speech Câu 14: Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to the following question. Having passed the entrance exam, ________ go away for a holiday. A. he was allowing to B. his parents allowed him to C. his parents allowing him to D. he was allowed to Câu 15: Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to the following question. The ________ of the telephone had made a great contribution to the world development. A. inventively B. invention C. invent D. inventive Câu 16: Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to the following question. His attitude has ________ changed for the better since he attended a volunteer group. A. define B. definitely C. definite D. definition Câu 17: Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to the following question. My mother had an active ________ life when she was at college. A. society B. social C. socially D. socialize Câu 18: Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to the following question. He is old enough to be ________ of his parents. A. independence B. independent C. dependent D. depended Câu 19: Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word that is CLOSEST in meaning to the underlined part of the following question. Mother Teresa was completely dedicated to helping the poor. A. detached B. devoted C. uninterested D. abandoned Câu 20: Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word that is OPPOSITE in meaning to the underlined part of the following question. It was generous of Uncle Tom to buy me a bicycle on my 18th birthday. A. kind B. mean C. cordial D. considerate Câu 21: Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges. Lan and Hoa are talking about taking part in a non-profit organization this summer. - Mai: “I like to work part-time for a non-profit organization this summer.” - Hoa: “________” A. Me too. I'm thinking of applying for 'Hope'. B. I do, so I don't have enough time for studying. C. That's great. You’d better take back what you have said. D. Is that all? How about using time wisely? Câu 22: Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges. Peter is talking to Laura about her house. - Peter: “What a lovely house you have!” - Laura: “________” A. Of course not, it’s not costly. B. Thank you. Hope you will drop in. C. I think so. D. No problem. Câu 23: Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to show the underlined part that needs correction. (A) Ripe fruit is often (B) stored in a place (C) who contains a (D) lot of carbon dioxide. A. Ripe B. stored C. who D. lot Câu 24: Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to show the underlined part that needs correction. When a (A) flying car’s wings (B) collapsible, it (C) fits well in (D) any garage. Mã đề thi 932 - Trang số : 2
  5. A. flying B. collapsible C. fits D. any Câu 25: Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to show the underlined part that needs correction. (A) Driving on the left (B) made Lan very (C) surprising when she first (D) visited London. A. Driving B. made C. surprising D. visited Câu 26: Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to show the underlined part that needs correction. Beethoven wrote and (A) performance some (B) of his greatest (C) works while (D) almost totally deaf. A. performance B. of C. works D. almost Câu 27: Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to the following question. Mary is disappointed with the volunteer work in this charity organisation. A. The volunteer work in this charity organisation is disappointed at Mary. B. Mary found the volunteer work in this charity organisation disappointing. C. The volunteer work in this charity organisation makes Mary disappointing. D. Mary found it disappointed to do volunteer work in this charity organisation. Câu 28: Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to the following question. She has always had a good relationship with the children. A. She has always got on well with the children. B. She has got a lot of friend children. C. She has always got away well with the children. D. The children have had her as their friend. Câu 29: Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions. They were busy with their schoolwork. They spent time helping the elderly in the retirement home. A. They were busy with their schoolwork, but they still spent time helping the elderly in the retirement home. B. Though they spent time helping the elderly in the retirement home, they were busy with their schoolwork. C. Busy as their schoolwork, and they spent time helping the elderly in the retirement home. D. They spent time helping the elderly in the retirement home or they were busy with their schoolwork. Câu 30: Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions. I didn’t go to my friend's birthday party last night. Now I regret it. A. I wish I went to my friend's birthday party last night. B. I regret going to my friend's birthday party last night. C. I wish I had gone to my friend's birthday party last night. D. I regret not to go to my friend's birthday party last night. Đọc và trả lời các câu hỏi từ câu 31 đến câu 35 Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions. This is part of a report by the Chairman of the Charities Committee of a Club. By Match this year, we shall have raised enough money. We hope to buy the equipment for the Youth Club. When we have raised the money, we are planning to go back to the Youth Club leaders in order to discover exactly what is needed most. Plans have been made for the Book Sale which will be held on 15th February. This means that many of us will be spending the first two weeks of February collecting books. The event is likely to be held in the Town Hall. If there are problems here, however, we hope that other Club members might come up with some alternative suggestions. As we are proposing to sponsor a student from Africa on a three-month language course in this country, we also intend to hold a Charity Dance in the spring. Such events are apt to be difficult to organize, so all members of the Club are invited to contribute or help in any way they can. The moment I was asked if we could possibly help in some way with the new Club for the Disabled. I said yes. As Chairman, I am bound to say that this is the sort of social work many Club members would like to do, other than simply raising money. We are therefore planning to ask members if they can perhaps help out on one Saturday every month. Mã đề thi 932 - Trang số : 3
  6. Finally, by January next year the Club will have been going for twenty years, and the Committee intend to mark this anniversary with some kind of dinner, a dance or a party. We have already been offered (unofficially) the use of the dance all at 'The Forest Hotel'. However, we shall be devoting one of our meetings in the near future to full discussion on the form of the event, etc. Any suggestions will be welcome. Câu 31: What will the Committee be going back to the Youth Club leaders for? A. to ask for money in March B. to tell them about the equipment C. to find out what the Club needs D. to collect old books from them Câu 32: According to the passage, the Committee does not yet know ________. A. when books will be collected B. when the Book Sale will be held C. how to get the book to the Town Hall D. where the Book Sale will take place Câu 33: The phrase “come up with” in the passage is closest in meaning to ________. A. insist on B. give up C. think up D. ban from Câu 34: In order to help the new Club for Disabled, members will be asked ________. A. to raise some money B. to make a contribution C. if they can plan a Club program D. to help at the Club one a month Câu 35: According to the passage, there will be an event next January ________. A. because the Club has been offered ‘the Forest Hotel’ B. to celebrate the Club's twentieth birthday C. to raise money for a student from Africa D. which will take the form of a discussion evening Đọc và trả lời các câu hỏi từ câu 36 đến câu 40 Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct word for each of the blanks. Did you know that on average we forget about 80% of the medical information a doctor might give us? This fascinating information came to (36) ________ as a result of a study carried out by Utrecht University. What is even more interesting is that almost half of what we think we remember is (37) ________. Why do you think this is? Well, it’s not as complicated as you may think. You see, going to the doctor fills most people (38) ________ anxiety and when we are really nervous and stressed we are more likely to focus on the diagnosis rather than the treatment. Therefore, we know what is wrong with us but have no idea what to do about it. Here are some good tips to keep in mind when (39) ________ a doctor. Always write down any important information. What would be even better is, if your doctor agreed, to record your consultation. This way, you can replay the advice at home, where you are more likely to absorb it. If you believe the situation is serious or you’re really worried, seek the help of a family member. Just ask them to (40) ________ you to listen in. This way you can be absolutely sure about what the doctor has told you and avoid falling into the same trap that most people do. Câu 36: A. sky B. light C. dark D. brightness Câu 37: A. suitable B. neutral C. right D. wrong Câu 38: A. to B. out C. with D. in Câu 39: A. telling B. taking C. going D. seeing Câu 40: A. being accompanied B. accompany C. accompanying D. accompanied ----------------- Hết ----------------- Mã đề thi 932 - Trang số : 4
  7. SỞ GDĐT KIÊN GIANG KIỂM TRA CUỐI KỲ - KHỐI 10 TRƯỜNG THPT CHUYÊN HUỲNH MẪN ĐẠT BÀI THI: ANH 10 CƠ BẢN --------------- (Thời gian làm bài: 45 phút) MÃ ĐỀ THI: 409 Họ tên thí sinh:..................................................SBD:..................... Câu 1: Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word having the underlined part pronounced differently from the rest. A. famous B. nervous C. dangerous D. mountain Câu 2: Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word having the underlined part pronounced differently from the rest. A. paper B. famous C. date D. channel Câu 3: Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word having the different stress pattern from the rest. A. magazine B. collection C. performer D. invention Câu 4: Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word having the different stress pattern from the rest. A. mountain B. event C. nation D. country Câu 5: Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to the following question. This is the first time we_______to England so it's all new to us. A. are going B. were C. have been D. will go Câu 6: Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to the following question. 'It's really raining.' `Yes. If the weather_______better, we'll go camping.' A. would get B. might get C. gets D. got Câu 7: Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to the following question. There are a lot of black clouds in the sky. It _______ heavily soon. A. rains B. is going to rain C. is raining D. has rained Câu 8: Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to the following question. Young people spend 18 hours per week _______the Net. A. surfing B. to surf C. surf D. surfs Câu 9: Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to the following question. _______the difficult test, we managed to pass it. A. Because B. In spite of C. Because of D. Although Câu 10: Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to the following question. My parents are coming tomorrow to stay _______ me for a few days. A. with B. on C. of D. at Câu 11: Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to the following question. _______soon, I'm not going to wait. A. When they come B. If they don't come C. If they won't come D. When they'll come Câu 12: Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to the following question. Because of the Covid-19 pandemic, _______ A. people don’t want to come to public places. B. people don’t wear masks. C. people don’t wash their hands very often. D. people can easily travel abroad . Câu 13: Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to the following question. I don't know why Susan didn't do her homework but she said _______ Mã đề thi 409 - Trang số : 1
  8. A. she will definitely do. B. she was definitely doing. C. she had definitely done. D. she is definitely doing. Câu 14: Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to the following question. In spite of the large crowds, _______ A. there were enough seats for everyone. B. we couldn’t see what was happening. C. we didn’t talk to everyone. D. we didn’t have enough food for everyone. Câu 15: Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to the following question. She noticed a marked _______ in the children on her second visit. A. differ B. difference C. different D. differently Câu 16: Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to the following question. The weather is very _______ at this time of year. A. change B. changed C. changeable D. changeless Câu 17: Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to the following question. The Internet can make things memorable because it _______information in a very effective way. A. receives B. gets C. presents D. obtains Câu 18: Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word that is OPPOSITE in meaning to the underlined part of the following question. Look at the illustrations of different parts of a computer system. A. together B. similar C. average D. pure Câu 19: Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to the following question. The recent heavy rains have helped to ease the water _______. A. supply B. poverty C. plenty D. shortage Câu 20: Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word that is CLOSEST in meaning to the underlined part of the following question. They tried to find a way of bettering their lives. A. moving B. changing C. achieving D. improving Câu 21: Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to the following question. Two students are talking about their village. Tom: “What type of mass media are you familiar with?” John: “_______.” A. It is wonderful B. It is the mass media C. It is the Internet D. It is cartoon Câu 22: Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to the following question. Two students are talking about first term break. Ann: “What are your plans for the first term break?” Mary: “_______.” A. I love the break. B. I’m visiting Dalat with my class. C. It is interesting D. The first term is coming to an end soon Câu 23: Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to show the underlined part that needs correction. What our country wants (A) is a good (B) policy for investment in science (C)and technological (D). A. wants B. good C. science D. technological Câu 24: Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to show the underlined part that needs correction. If (A) I will have to(B) make a difficult decision (C), I will always discuss (D) it with my friends. A. If B. will have to C. decision D. discuss Câu 25: Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to show the underlined part that needs correction. I decided (A) to change my job in spite of (B) being made (C) to work (D) overtime again . Mã đề thi 409 - Trang số : 2
  9. A. decided B. in spite of C. made D. work Câu 26: Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to show the underlined part that needs correction. We are going (A) to study (B) tonight until (C) we will finish (D) this chapter A. are going B. study C. until D. will finish Câu 27: Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to the following question. My father gave up smoking 5 years ago. A. My father did not use to smoke. B. My father used to smoke last year. C. My father smokes much now. D. My father used to smoke. Câu 28: Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to the following question. Mary has planned to study the US. A. Mary doesn’t want to study abroad. B. Mary is going to study in another country. C. Mary hates studying abroad. D. Mary is going to live in another country. Câu 29: Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to the following question. The last time I had lunch with my family was three weeks ago A. I had lunch with my family last week. B. I hadn't had lunch with my family three weeks ago. C. I haven't had lunch with my family for three weeks. D. I didn’t have lunch with my family three weeks ago. Câu 30: Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to the following question. They said, “The football match will be very interesting.” A. They said that the football match will be very interesting. B. They said me that the football match will be very interesting. C. They said that the football match would be very interesting. D. They told that the football match would be very interesting Đọc và trả lời các câu hỏi từ câu 31 đến câu 35 Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct word for each of the blanks. I'm going to give you the details of our camping trip next week. The coach will be outside the school on Monday morning at 7.30 and we will (31) _______ at 7.45 so don't be late. There'll be room on the coach for one bag, so please don't bring more than one bag or suitcase. You don't need to bring tents or food as that's all (32) _______ for us. It is often hot during the day, but it turns cold at night so bring warm clothes. If we're lucky though, the sun will shine and we'll be (33) _______ to use the outdoor pool on the site so don't forget your swimming things. The campsite is in the (34) _______ of the countryside so if you've had enough fresh air by then, you may want to go shopping in the nearest town about four kilometers away. There's plenty to do there and there's a bus that stops outside the Post office in the village down the road. I'll (35) _______ you when we get there. Câu 31: A. set up B. set off C. turn up D. turn off Câu 32: A. charged B. delivered C. bought D. provided Câu 33: A. able B. capable C. possible D. desirable Câu 34: A. core B. behind C. middle D. among Câu 35: A. give B. point C. shoot D. get Mã đề thi 409 - Trang số : 3
  10. Đọc và trả lời các câu hỏi từ câu 36 đến câu 40 Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions. Inventors made the first TV pictures in the 1920s. Television stations started broadcasting the first regular TV shows in the 1940s. The first TV sets had small screens and showed black and white pictures. TV sets have become bigger. Most TVs sold today show color pictures. TV screens have become bigger and bigger while TV sets have become thinner. In fact, Plasma TV sets are so thin that you can hang them on a wall. TV can do many things other than entertainment. TV cameras can be sent to places that are difficult or dangerous for people. They can travel to outer space. Spacecraft carry TV cameras to other planets. The cameras send back pictures that let us know what the other planets look like. TV cameras on robot submarines can go down in the sea. In medicine, doctors use tiny cameras inside the human body. Câu 36: The first TV pictures were invented _______. A. in 1920 B. in 1940 C. in the 1920s D. in the 1940s Câu 37: The first TV sets _______. A. showed colored pictures B. showed blue and white pictures C. had small screens D. became thiker Câu 38: The following statements are true EXCEPT _______. A. Plasma TV sets are so thin that you can hang them on a wall B. TV screens have become bigger and bigger C. TV sets used to be very thin D. Most TVs sold today show color pictures Câu 39: What is NOT true about TV cameras? A. TV cameras are for entertainment B. TV cameras can go down in the sea C. TV cameras give us information about other planets D. TV cameras are not used in medicine Câu 40: ‘Spacecraft’ in paragraph 3 means _______. A. a vehicle that travels in space B. a man that travels in space C. a strange human being living in space D. a TV camera ----------------- Hết ----------------- Mã đề thi 409 - Trang số : 4
  11. SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO BẾN TRE ĐỀ KIỂM TRA CUỐI KỲ I NĂM HỌC 2020 - 2021 TRƯỜNG THPT LẠC LONG QUÂN Môn: TIẾNG ANH - Lớp: 10 (CT 7 năm) (Đề có 02 trang) Thời gian làm bài: 45 phút, không tính thời gian giao đề Mã đề: 01 Học sinh làm bài trực tiếp trên đề thi - Họ và tên:.................................. - Lớp: ............... SBD: ................ Phần nói ……................. Phần viết ……...................... Điểm TC ................…… PART I. LISTENING (2ms) Task 1: Listen and decide whether the statements are True (T) or False (F) (1m) T/F 1. Heavy rain during the day has caused floods all over the country. _______ 2. Many people have left their house because river have risen. _______ 3. The rain has stopped at the moment. _______ 4. It is not still cloudy and there is not strong wind. _______ Task 2: Listen and fill in each blanks with a suitable word (1m) A ninety-years old woman has climbed Mount Whitney in California for the twenty-third time. At 4,418 metres, Mount Whitney is the (5)________ mountain in California. The woman says the (6) ________ from the top is wonderful, she also says that the mountain has Kept her young and (7) ________. In spite of her (8) ________ age, the woman tries to climb the mountain very often. 5. ________ 6. ________ 7. ________ 8. ________ PART II. MULTIPLE CHOICE (5ms) Chose the word that has the underlined part pronounced differently from the others. 9. A. chance B. children C. school D. watching 10. A. scientist B. disappointed C. little D. considered Choose the word that has the stressed part pronounced differently from the others. 11. A. anxious B. convenient C. excursion D. Formation 12. A. mentally B. demonstrate C. different D. retarded Choose the best answer (A, B, C or D) for each sentence. 13. When I arrived the theatre, the play _________. I miss the first part. A. started B. had started C. Was starting D. has started 14. Marie Curie was born _________ Warsaw ________ November 7, 1867. A. on / in B. at / on C. in / on D. in / in 15. “Ann is hospital “_____” Yes, I know. I _____ her tomorrow”. A. I visit B. I’m going to visit C. I’ll visit D. I visited 16. What make computer a miraculous devise? A. strange B. powerful C. excellent D. magical 17. Mark went on __________ despite he felt unwell A. working B. work C. to work D. work 18. ___________ is a system connecting millions of computer world wide A. The television B. The media C. The phone D. The Internet 19. Mr. Michael used to _________ tulips in front of his house. A. work B. worked C. working D. to work 20. Martha Thomas was an American educator who stood for equal _______ rights for the Women. A. educational B. education C. educating D. educated 21. My teacher expected me ___________ well in exams. A. do B. doing C. to do D. did 22. After the tragic _______ of her husband in 1906, Marie Curie took up his position at the Sorbonne. A. dead B. die C. death D. deadly Choose the underlined part A, B, C or D that need correcting (0,5m) 23. He studied his English lessons at this moment. A B C D 24. The man whom is sitting in front of the computer is my teacher A B C D Read the following passage and choose the correct answer for each question. Most Americans look forward to their vacation. Most American employees receive an annual vacation with pay, and it is traditional to use this time off for travel. Đề kiểm tra cuối kỳ I - Môn TIẾNG ANH 10 (CT 7 năm) - Mã đề 01 1
  12. Traveling within the United States is very popular because foreign travel generally takes more time and money. However, those who want to travel outside the USAare free to go almost anywhere. Obtaining a pass port is a routine matter. Every year about thirteen million people travel abroad. The most popular periods are during the summer and the two-week school break on Christmas and New Year holidays. These periods are also the most crowded and thè most expensive time to travel, so people who can adjust their schedules sometimes choose to travel in the autumn. American tourists often travel by car. Most families own a car, and those who do not have can rent one. Cars are usually the most economical way to travel, especially for families. It is also fairly fast and convenient. Excellent highways with motels and restaurants nearby connect the nation’s major cities. They enable tourists to travel at a speed of 55 to 66 miles an hour. Tourists that want to travel faster often fly to their destination and then rent a car when they get there. 25. According to the writer,________. A. Americans do not like traveling B. it is impossible to have a day-off in the USA C. Americans have no vacations D. most Americans are fond of traveling 26. In the USA, to obtain a passport is _______. A. impossible B. easy C. difficult D. time-consuming 27. _______ are the most popular means of transport in the USA. A. Cars B. Buses C. Planes D. Ships 28. In the USA _______ A. there are not any highways B. the highways are not in good condition C. along the highways there are motels and restaurants available for tourists D. tourists cannot rent a car Choose the word among A, B, C or that best fits the blank in the passage. Thien Mu pagoda is also known as Linh Mu Pagoda. It is one of (29) ________ most beautiful and ancient architectural structures of worship in Hue. The pagoda is (30) ________ on Ha Khe Hill, on the left (31) _______ of the Perfume River. It was built in the 14th century, according (32) ______a legend about the prediction of a fairy lady so it (33) ________ named Thien Mu, which means “A fairy lady from the heaven”. 29. A. a B. an C. the D. no article 30. A. situated B. lain C. put D. laid 31. A. land B. field C. soil D. bank 32. A. for B. to C. with D. in 33. A. was B. is C. be D. been PART III: Rewrite these sentences (1m) 1. They have waited for us for twenty minutes. How long _______________________________________? 2. The little boy is very happy. He won the race yesterday. The little boy ____________________________________ 3. Jan met her old teacher at the meeting last week. Where __________________________________________? 4. I passed the final exam with high grades. This makes everyone in the family pleased. I passed the final exam with high grades __________________________________ 5. They have built many new school in my hometown. Many new shools __________________________________ -THE END- Đề kiểm tra cuối kỳ I - Môn TIẾNG ANH 10 (CT 7 năm) - Mã đề 01 2
  13. ĐÁP ÁN ĐỀ KIỂM TRA CUỐI KỲ I NĂM HỌC 2020-2021 Môn: TIẾNG ANH - Lớp: 10 (CT 7 năm) Mã đề: 01 PART I: LISTENING (2ms) - 0,25m/s Task 1 (1m) - 1. F 2. T 3. T 4. F Task 2 (1m) - 5. high est 6. view 7. healthy 8. old PART II - MULTIPLE CHOICE (5ms) - 0,2m/s 9. C 13. B 17. A 21. C 25. D 29. C 33. A 10. A 14. C 18. D 22. C 26. B 30. A 11. A 15. B 19. A 23. B 27. A 31. D 12. D 16. C 20. A 24. A 28. C 32. B PART III. WRITING (1m) - 0,2m/s 1. How long have they waited for us? 2. The little boy who won the race yesterday is very happy. 3. Where did Jane meet her old teacher last week? 4. I passed the final exam with high grades, which makes everyone in the family pleased. 5. Many new schools have been built in my hometown. Đề kiểm tra cuối kỳ I - Môn TIẾNG ANH 10 (CT 7 năm) - Mã đề 01 3
  14. SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO BẾN TRE ĐỀ KIỂM TRA CUỐI KỲ I NĂM HỌC 2020 - 2021 TRƯỜNG THPT LẠC LONG QUÂN Môn: TIẾNG ANH - Lớp: 10 (CT 10 năm) (Đề có 02 trang) Thời gian làm bài: 45 phút, không tính thời gian giao đề Mã đề: 01 Học sinh làm bài trực tiếp trên đề thi - Họ và tên:.................................. - Lớp: ............... SBD: ................ Phần nói ……................. Phần viết ……...................... Điểm TC ................…… Questions 01-35, Học sinh dùng BÚT CHÌ tô kín một ô tròn Ⓐ, Ⓑ, Ⓒ, Ⓓ,Ⓕ, Ⓣ ứng với câu chọn cho các câu trắc nghiệm (Nếu muốn thay đổi câu trả lời, học sinh phải dùng gôm xóa sạch câu đã chọn và tô lại ô khác.) và viết từ đúng vào câu 6 đến câu 10 . Questions 36-40, Học sinh dùng bút bi hoặc bút mực để làm các câu tự luận. I. LISTENING (2.0pts) Questions 1-5. Listen to the announcement by the director of Heart to Heart Charity and decide whether the following statements are true (T) or false (F) 01. Heart to Heart Charity is a profitable organization. 02. Few children or adults in our community are hungry, cold, or sick nowadays. 03. The goal of Heart to Heart Charity is to help the needy. 04. You can donate money. 05. You can donate food but not clothes. Answer: 01) Ⓣ Ⓕ 02) Ⓣ Ⓕ 03) Ⓣ Ⓕ 04) Ⓣ Ⓕ 05) Ⓣ Ⓕ Questions 6-10. Listen to a recording about Healthy Eating Pyramid and complete each blank with one word The Healthy Eating Pyramid is a simple, reliable guide to choosing a (06) _________ diet. Its foundation is daily exercise and (07) _________ control since these two related elements strongly (08) _________ your chances of staying healthy. The Healthy Eating Pyramid builds from there, showing that you should eat more foods from the (09) _________ part of the pyramid (vegetables, whole grains) and (10) _________ from the top (red meat, refined grains, potatoes, sugary drinks, and salt). Answer: 06) ____________ 07) _____________ 08) _____________ 09)_____________ 10)_____________ II. PHONETICS (0.8pt) Questions 11-12. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the other words 11. A. passionate B. graduate C. imitate D. great 12. A. current B. talent C. different D. prevent Questions 13-14. Choose the word whose stress pattern is different from that of the others. 13. A. stimulate B. volunteer C. understand D. entertainment 14. A. newspaper B. available C. government D. pyramid III. LEXICO-GRAMMAR (2.6pts) Questions 15-16. Choose the underlined part that needs correcting in each sentence. (0.4pt) 15. We were sitting on a bench in the park when someone was taking our school bags. A B C D 16. Nobody can force the teen singer do anything that her mother does not agree with. A B C D Questions 17-27. Choose the best answer to complete each of the following sentences. (2.2pts) 17. While Diana _________ her favourite TV programme, there _________ a power cut. A. watched/ was B. had watched/ was C. was watching/ were D. was watching/ was 18. If people spend most of their time doing nothing, they will find their lives _________ . A. meaningful B. interesting C. meaningless D. interested 19. It’s incredible that his new song leads the Billboard hot 100 chart only in 3 days. “Incredible” means _____: A. beyond belief B. believable C. impossible D. unbelievable 20. I think the program on wildlife is ________. I really like it. A. boring B. fascinating C. meaningless D. interested 21. Fantasia Barrino, the winner of American Idol’s season 3 in 2004, released her Free Yourself which earned three Grammy Award nominations. A. debut album B. live performance C. local version D. live programme 22. It was a great_______ to have a doctor living near us. A. convenient B. convenience C. inconvenient D. conveniences Đề kiểm tra cuối kỳ I - Môn TIẾNG ANH 10 (CT 10 năm) - Mã đề 01 1
  15. 23. At that time, colored people and white people were not treated _____ and he fought for the right of colored people. A. unequally B. equality C. equally D. equal 24. The ________ ,which can travel underwater, is very useful for scientists to learn about the undersea world. A. aeroplane B. electronic car C. spaceship D. submarine 25. My father came in, ___________ around and __________ me to tidy up my room. A. was looking; telling B. looked; was telling C. looks; tells D. looked; told 26. In the summer, I usually _________ to the park with my friends. A. went B. am going C. go D. have gone 27. Drinking apple juice every day will help keep you ________ getting Alzheimer’s disease when you get old. A. to B. from C. on D. at IV. READING (1.6 pts) Questions 28-31. Choose the words or phrases among A, B, C or D that best fit the blanks in the following paragraph. (0.8pt) I was with Overseas Volunteers for a year after leaving university, and I was sent (28) ______ an isolated village in Chad, about 500 km from the capital N'Djamena. Coming from a rich country, I (29) ______ quite a shock as conditions were much harder than I had expected. But after a few days I soon got used to (30) ______ there. The people were always very friendly(31) _____ helpful, and soon I began to appreciate how beautiful the countryside was. 28. A. to B. from C. into D. at 29. A. have got B. am getting C. got D. was getting 30. A. live B. be living C. lived D. living 31. A. but B. so C. and D. or Questions 32-35. Read the passage and choose the best answer to each of the following questions (0.8pt) The United States has been criticized for its treatment of its elderly citizens. Although in many other countries the elderly usually live with their children's family, many older Americans live alone, without the close companionship of their children. This situation is sometimes blamed on the "selfishness" of the young generation, but a closer look shows that many of the elderly prefer to maintain their independent lives. Research on the situation of the elderly in America has shown that while grandparents are delighted to be visited regularly by their children and grandchildren, they prefer to continue living in the surroundings that they are familiar with. This suggests that children should permit their parents to live alone if they wish to, and should encourage them to maintain close ties to the rest of the family. 32. Many elderly Americans live ____. A. without satisfaction. B. by themselves. C. a lovely life. D. without accommodation. 33. What do some people see as the cause of this situation? A. The elderly want to live by themselves. B. The young usually criticize the elderly. C. The elderly are close to their children. D. The young people are too selfish. 34. Many of the elderly Americans want to ____. A. keep living in their familiar places. B. remain with the grandchildren in their houses. C. remove to their sons' or daughters' homes. D. live with their friends in their hometown. 35. The author advises the young people to ____. A. keep close to the elderly. B. let the elderly visit their friends C. permit the elderly to raise some pets. D. follow the wishes of their elderly parents. Answer: 11). 16). 21). 26). 31). 12). 17). 22). 27). 32). 13). 18). 23). 28). 33). 14). 19). 24). 29). 34). 15). 20). 25). 30). 35). V. WRITING (1pt) Questions 36. Combine the two sentences using one of the words: so, but, for, and. (0.2pt) 36. He had no experience. He was offered the job.  ...................................................................................................... Questions 37-38. Change the following sentences into passive voice (0.4pt) 37. Tom is giving Anna a ride to school.  ...................................................................................................................... 38. The man awards the first prize to the reporter. ........................................................................................................ Questions 39-40. Rewrite the sentences as suggested (0.4 pt) 39. Why don’t we do something useful for our society? Let’s ..................................................................................... 40. My grandpa spends about an hour doing exercise every day.  It takes ..................................................................... Đề kiểm tra cuối kỳ I - Môn TIẾNG ANH 10 (CT 10 năm) - Mã đề 01 2
  16. ĐÁP ÁN ĐỀ KIỂM TRA CUỐI KỲ I NĂM HỌC 2020-2021 Môn: TIẾNG ANH - Lớp: 10 (CT 10 năm) Mã đề: 01 I. LISTENING (2.0pts) 01) F 02) F 03) T 04) T 05) F 06) healthy 07) weight 08) influence 09) bottom 10) fewer II. PHONETICS (0.8pt) 11. A. passionate 12. D. prevent 13. A. stimulate 14. B. available III. LEXICO-GRAMMAR (2.6pts) 15. We were sitting on a bench in the park when someone was taking our school bags. A B C D 16. Nobody can force the teen singer do anything that her mother does not agree with. A B C D 17. D. was watching/ was 18 C. meaningless 19. D. unbelievable 20. B. fascinating 21. A. debut album 22. B. convenience 23. C. equally 24. D. submarine 25. D. looked; told 26 C. go 27. B. from IV. READING (1.6 pts) 28. A. to 29. C. got 30. D. living 31. C. and 32. B. by themselves. 33. D. The young people are too selfish. 34. A. keep living in their familiar places. 35. D. follow the wishes of their elderly parents. V. WRITING (1pt) 36. He had no experience, but he was offered the job. 37. Anna is being given a ride to school by Tom. 38. The first prize is awarded to the reporter by the man. 39. Let’s do something useful for our society. 40. It takes my grandpa about an hour to do exercise every day. Đề kiểm tra cuối kỳ I - Môn TIẾNG ANH 10 (CT 10 năm) - Mã đề 01 3
  17. LE LOI HIGH SCHOOL. ENGLISH ENDING-TERM-TEST. Class: 10………… Time allotted: 45 minutes Student’s name:…………………………………..……………………….Student’s code: ………………….…... Giám thi Giám thi Mã phách 1:…………………………… 2:…………………………… ………................................... ………................................... ……………………………………………………………..…………………………………………………… I. / LISTENING (1M): Listen and fill in the gaps. Today, there are some kinds of volunteers who work for MARK(S) Mã phách disadvantaged children in Viet Nam. They work in institutions like orphanages, disability centers, villages, and shelters for street children. Many children are parentless or their families are unable to care for them. The role of volunteers is to provide love, education, and life skills for these children. They can help with caring for children, teaching Vietnamese, arts, crafts, music, sports, and life skills where possible. They are required to have specialized training in physiotherapy, nursing, or other professions when working with children with mental and physical disabilities. II. / PHONETICS ( 1M ): 1. Circle the word whose underlined part is pronounced differently from that of the other words. 1. A. modest B. best C. request D. contest 2. A. worked B. stopped C. laughed D. wanted 2. Choose the word whose the main stress is placed differently from the others. 1. A. electronic book B. mobile phone C. washing machine D. medical mirror 2. A. protect B. visit C. begin D. divide III. / USES OF LANGUAGE (3M): Choose A, B, C, or D that best completes each unfinished sentences. 1. They …………….. the pine tree and the room with beautiful flowers and gifts for Noel. …. A. beautify B. beautiful C. beauty D. beautifully 2. Tom and his girlfriend ………………. for the 7.30 bus last night. …. A. were waiting B. was waiting C. waited D. are waiting 3. I have just fallen off my scooter, ……… now I have got a backache. …. A. and B. so C. because D. or 4. Circulatory System is the system of the body which is made …… of the heart and blood vessels. …. A. off B. from C. up D. in 5. My friend has introduced me some kinds of ……………..work in the rural area. …. A. volunteered B. voluntary C. voluntarily D. volunteering 6. My younger sister’s responsibility is to wash dishes and …………………. the garbage. …. A. take off B. take out C. take care of D. take over Choose the word(s)/phrase(s) that NEEDS TO CORRECT. 7. My father has just bought some paint from the store. He will paint the living room. A B C D 8. I often go to work early to avoid drive in the rush hour. A B C D Choose the word(s) that is CLOSEST in meaning to the underlined word(s). 9. In Singapore today, people tend to live in nuclear family which consist of parents and children. … 1 AV10MD/1
  18. THÍ SINH KHÔNG VIẾT VÀO KHUNG NÀY …………………. A. extended family B. single-parent family …. C. two-generation family D. childless-parent family Choose the word(s) that is OPPOSTIE in meaning to the underlined word(s). 10. Is Vietnam Idol an original programme or a franchised one? A. copyright B. copy C. copied version D. right copy Choose the best responses in the following situations 11. Tom: ……………………………….... - Mai: I like pop music. A. Do you like jazz? B. What music do you like? C. What kinds of music do you like? D. What about pop music? 12. Peter: “Thanks a lot for your Christmas gift.” – Mary: _____________” A. Thank you very much B. Have a good day C. Cheers D. You are welcome IV. / READING (1M): Read the passage & choose the suitable words to fill the gaps: Country music. Country music is one of the most…..1.....… kinds of music in the United States. It is popular because it is about simple, but strong, human feelings. As life becomes more complicated and difficult, it is good to hear about simple, ordinary people. Country music comes from two kinds of music. One is the …....2….... music of the people in the Appalachian Mountains in the eastern United States. The other is traditional cowboy music from the American West. Today, country music is popular everywhere….3…. the United States and Canada. There are more than a thousand radio stations that play country music twenty-four hours a day. People in many countries around the world also …4…… country music and they even sing it in their own languages. 1. A. popularities B. popularity C. popular D. unpopular 2. A. traditional B. national C. international D. formal 3. A. on B. in C. of D. from 4. A. enjoys B. enjoy C. is enjoying D. enjoyed V. / WRITING (2M): 1. I haven’t gone to the supermarket for three weeks.  The last …………………………………………………………………………………………………………. (The last time I went to the supermarket was three weeks ago.) 2. When you phoned Ann, it was her lunch time.  When …………………………………………………………………………………………………………… (When you phoned Ann, she was having lunch.) 3. We weren’t allowed to enter the restricted area. ( let )  They didn’t ……………………………………………………………………………………………………... (They didn’t let us enter the restricted area.) 4. They didn’t look after the children properly. ( rewrite in passive voice )  …………... ……………………………………………………………………………………………………... (The children were not properly looked after.) GOOD LUCK! 2 AV10MD/1
  19. Firstly, you have to make sure that everyone has what they need. Children require so many things these from school uniforms and books, pens and pencils to games, toys, Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word that differs from the other three in computers and, of course, clothes. Secondly, there is ,always the concern that they the position of the primary stress in each of the following questions. might be in danger. I see so many terrible things on the news everyday that I always 8. A. priority B. opportunity C. submarine D. inspiration wonder whether my own children are safe or (19) and sometimes I get very 9. A. nervous B. prevent C. healthy D. system concerned, even if they are only a little late (20) home. That's what they don't Mark the letter A, B, C, or D to indicate the underlined part that needs correction in understand when I tell them off. Of course, there are wonderful aspects to having a each of the following questions. family. It is a great (21)_________ to watch. 10. Helen borrowed my dictionary for look up the spelling of "occurrence". 18. A. includes B. consists C. has D. contains A B C D 19. A. so B. no C. not D. what 20. A. reaching B. going C. coming D. making 11. The earth circle the Sun once every 365 days. 21. A. pleasure B. pleasant C. pleasing D. pleased A B C D Read the passage, and choose the correct answer A, B, C or D for each question. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions. As many as one thousand years ago in the Southwest, the Hopi and Zuni Indians of 12. I got the teaching job in the Happy Child Charity Centre just by chance. North America were building with adobe-sun-baked brick plastered with mud. Their A. accidentally B. purposefully C. easily D. immediately homes looked remarkably like modern apartment houses. Some were four stories high 13. A lot of fans gathered at their idol’s home to see her after the contest. and contained quarters for perhaps a thousand people, along with storerooms for grain KHÔNG ĐƯỢC VIẾT VÀO PHẦN CÓ GẠCH CHÉO A. contestant B. competitors C. judges D. devotees and other goods. These buildings were usually put up against cliffs, both to make construction easier and for defense against enemies. They were really villages in Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the themselves, as later Spanish explorers must have realized since they called them underlined word(s) in each of the following questions. “pueblos”, which is Spanish for towns. The people of the pueblos raised what are called 14. My brother is always critical of things about me. He often ______. “the three sisters”- corn, beans, and squash. They made excellent pottery and wove A. says good about my activities B. says bad things about my activities marvelous baskets, some so fine that they could hold water. The Southwest has always C. compliments on my activities D. helps me with my activities been a dry country, where water is scarce. The Hopi and Zuni brought water from THI SINH 15. .Economically disadvantaged students often drop out of school, choosing a low- paying job to earn money. streams to their fields and gardens through irrigation ditches. Water was so important A. leave B. attend C. accept D. reject that it played a major role in their religion. They developed elaborate ceremonies and Mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct response to each of the following religious rituals to bring rain. The way of life of less – settled groups was simpler and exchanges. more strongly influenced by nature. Small tribes such as the Shoshone and Ute wandered the dry and mountainous lands between the Rocky Mountains and the Pacific 16. "Do you know an apple a day can help you keep fit, build healthy bones and Ocean. They gathered seeds and hunted small animals such as rabbits and snakes. In the prevent disease like cancer?” - “Wow! ____” A. I would love to. B. It's a good idea. Far North the ancestors of today’s Inuit hunted seals, walruses, and the great whales. C. That's incredible. D. You must like apple. They lived right on the frozen seas in shelters called igloos built of blocks of packed snow. When summer came, they fished for salmon and hunted the lordly caribou. The 17. “Why don’t we visit the Happy Mind Charity Centre this weekend?” – “____” Cheyenne, Pawnee and Sioux tribes, known as the Plains Indians, lived on the A. Because it is so useful. B. That’s a good idea! grasslands between the Rocky Mountains and the Mississippi River. They hunted C. I’ll tell you about this centre. D. Until next time. bison, commonly called the buffalo. Its meat was the chief food of these tribes, and its hide was used to make their clothing and the covering of their tents and tips. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct They lived right on the frozen seas in shelters called igloos built of blocks of packed word or phrase that best fits each of the numbered blanks. snow. When summer came, they fished for salmon and hunted the lordly caribou. The BRINGING UP A FAMILY Cheyenne, Pawnee and Sioux tribes, known as the Plains Indians, lived on the It can be so difficult to support a family and bring up children, says Michael grasslands between the Rocky Mountains and the Mississippi River. They hunted bison, commonly called the buffalo. Its meat was the chief food of these tribes, and its Wilson, father of two teenage girls. It's something that nobody can ever prepare you for hide was used to make their clothing and the covering of their tents and tips. because every family (18) of different people and personalities. 22. What does the passage mainly discuss? A. The architecture of early America Indian buildings B. The movement of American Indians across North America C. Ceremonies and rituals of American Indians D. The way of life of American Indian tribes in early North America 23. According to the passage, the Hopi and Zuni typically built their homes ________. A. in valleys B. next to streams C. on open plains D. against cliffs
  20. 24. The word “They” refers to ____________. A. goods B. buildings C. cliffs D. enemies TRƯỜNG THPT ĐỀ KIỂM TRA HỌC KỲ I Số báo danh: PHẦN TỰ LUẬN LƯƠNG NGỌC QUYẾN NĂM HỌC 2020 – 2021 (do thí sinh ghi) Give the correct form of the verbs in the brackets Môn: Tiếng Anh - Lớp 10 thí điểm Họ, tên, chữ ký: 25. He generally (sing) ………… in English, but today he (sing) …………….. in ĐỀ CHÍNH THỨC Thời gian làm bài: 45 phút Spanish. Giám thị số 1:…………………………….. Mã Đề: 101 26. Their clients agree ( pay ) ................... by check .............................................................................. 27. One day I heard him (sing).............................. her a song, he had such a beautiful voice ! Số phách Giám thị số 2: …………………………….. Điểm của toàn bài thi Họ tên, chữ ký 28. He is very thirsty. He (not drink) ……………………… since this morning. (Do Chủ tịch HĐ chấm thi ghi) .............................................................................. 29. We ………………………… (mend) the roof for Mrs. Smith, an elderly Bằng số Bằng chữ Giám khảo số 1: childless woman, when it poured with rain. Số phách ........................................................ Give the correct form of the words in the brackets (Do Chủ tịch HĐ chấm thi ghi) ........................................................ 30. These are necessary facilities for…………………living. (day) Giám khảo số 2: 31. Food is broken by the …………………..system and turned into energy. (digest) 32. This is one of the most ................................. entertainment formats in the UK. It ......................................................... attracts a significantly huge number of audience ( success ) ........................................................ Bài thi gồm có:.................tờ 33. In 1914, the British ruled India and Gandhi wanted the British to leave India so (Thí sinh làm bài trực tiếp vào đề thi) HỘI ĐỒNG COI THI that the country could become ………………………. (depend) Thí sinh gấp giấy trước khi viết theo đường kẻ này Rewrite the following sentences using the given words .............................................................................. PHẦN TRẢ LỜI TRẮC NGHIỆM 34. The doctor ordered him to take a long rest. Kỳ thi:................................................................ He …………………………………………………………………… 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. Môn thi:.............................................................. 35. Some body cleans the room every day 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. ..............................................................................  The room................................................................................................. 21. 22. 23. 24. 36. To read his books is very exciting. Ngày thi: ……………/………….20…………. LISTENING It is very ..................................................................................................... Listen to the interview in Joshua on his experiences in going to a Japanese school and HỌ TÊN THÍ SINH: 37. People say that he is a good doctor. answer the questions by choosing the best answer. 1. How does Joshua go to school in Japan? ............................................................................. He………………………………………………………………………… A. He takes a school bus every morning. B. He rides the subway at 8:00 AM. ............................................................................. C. He walks with a group of students. D. His mother takes him to school Complete sentences using the given words. Ngày sinh:.............../............/................. 2. Which item did Joshua NOT mention when talking about the things he takes to 38. I/be/ always nervous/ when/ I travel / air. school? Nơi sinh: ............................................................ A. backpack B. gym clothes C. school hat D. books  ……………………………………………………………………………. 3. What is one of the first things Joshua does when he arrives at school? .............................................................................. A. He practices his reading and writing. B. He stands and bows to the teacher. 39. What/ your sister/ do/ when/ you/ come/ visit/ her? Dân tộc:…………….…………………………. B. He puts on his gym clothes for class. D. He plays with his friends. 4. Where does Joshua eat lunch at school? Nam, nữ:……………………..……………….. …………………………………………………………………………… A. in his classroom B. in the lunchroom Tên trường đang học: 40. It/ be/ not/ necessary / you / finish /by Saturday C. in the gymnasium D. in the canteen 5. What time does Joshua probably get home from school most days? .............................................................................. ……………………………………………………………………………. A. between 1:00 PM and 2:00 PM B. between 2:00 PM and 3:00 PM Lớp:…………………………………………….. C. between 3:00 PM and 4:00 PM D. between 4:00 PM and 5:00 PM CHÚ Ý: Thí sinh phải ghi đầy đủ các mục ở phần trên. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word whose underlined part differs from the Thí sinh không được đánh số, ------------THE END--------- other three in pronunciation in each of the following questions. ký tên hay viết một dấu hiệu gì 6. A. arrest B. request C. invest D. honest vào tờ giấy thi. 7. A. plumber B. rumple C. plum D. accomplish Trái điều này thí sinh sẽ bị loại
ADSENSE
ADSENSE

CÓ THỂ BẠN MUỐN DOWNLOAD

 

Đồng bộ tài khoản
2=>2